BAUER Péter Márton: Discovery

Bauer Péter Márton Discovery című kiállítása elérkezett negyedik állomására.

Március 21-én 19:00 órától Atlasz Gábor festőművész nyitja meg a kiállítást, amelynek ezúttal a LOOK Gallery (1137 Budapest, Katona József u. 10/a.) ad otthont. Bauer hulladék anyagra készült festményei, olyan kiállítótérbe kerülnek, amely különös figyelmet fordít a környezetbarát ökologikus kortárs művészetnek.

A kiállításon a Discovery sorozat 10 kiemelt alkotása kerül bemutatásra.

magyar

TheTalent Festőműhely Kiállítás

A TheTalent Festőműhely a TheTalent Képzőművészeti Kiállításból nőtte ki magát az elmúlt évek során. Az ország minden pontjából érkeznek fejlődni vágyó 18. életévüket betöltő autodidakta, nem hivatalos festőművészek. A tanfolyam Atlasz Gábor festőművész vezénylésével, Dr. Matits Ferenc művészettörténész bevonásával és modell segítségével került megrendezésre minden második héten pénteken a Bakelit Multi Art Centerben. Rajzzal és festészettel foglalkoznak, az idei évben a kurzus kiemelt témája, ami szinte az összes óra keretét adta: KOMPOZÍCIÓ ÉS TARTALOM.

magyar

International Exhibition of Political Cartoons

Vándor karikatúra-kiállítás, amely Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon kerül megrendezésre. Ez a nemzetközi projekt bemutatja a visegrádi négyek és az USA legfontosabb és legelismertebb politikai karikaturistáit. A tárlatnak már otthont adott Pozsony, Varsó, Prága és most Pesten tetőzik a kiállítássorozat.

A jelenlegi tárlat művészei: Cagle Daryl (USA), Mleczko Andrzej (PL), Reisenauer Pavel, (CZ), „Shooty" Šútovec Martin (SR), és Varga Csaba (HU).

magyar

The Talent kortárs képzőművészeti pályázat

A Bakelit Multi Art Center meghirdeti a 10. The Talent képzőművészeti pályázatát autodidakta művészek számára. A pályázat célja, hogy segítse a tehetséges alkotók előrelépését, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra. 

A pályázat témája: “Vizeink magánélete közügy”
(Woynarovich Elek)

Várjuk minden olyan 18 életévét betöltött alkotó pályázati anyagát, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, továbbá alkotótevékenységét nem megélhetésként vagy hivatásszerűen gyakorolja.

magyar

Bauer Péter Márton: Discovery // kiállítás

„Művészetem egyik funkcionális értéke, hogy újrahasznosítok, kizárólag hulladékra festek. Kidobott, lomtalanított farostra, furnérra. Sokszor a szemétből összegyűjtött fahulladékok festmény alapanyaggá alakítása nagyobb költség, mintha készen venném a vásznat, vagy az új farostot, de engem mindenképpen megnyugvással tölt el, hogy a már kidobott, pusztulásra ítélt anyagokból színes lakberendezési tárgyakat keszítek, ahonnan reményeim szerint többé már nem kerülnek vissza a szemétbe” – Bauer Péter Márton

magyar

L1-portaits and L1danceFest – My point of view Exhibition

KIÁLLÍTÁS az L1danceFest 2017 kísérőprogramjaként
SZABO Roland (SK/H/CZ) L1-portrék és L1danceFest - My point of view
A kiállítás megtekinthető: Szeptember 20–26.
10.00 – 18.00 Bakelit Multi Art Center
Megnyitó: Szeptember 19. kedd 19.00

Támogató: L1 Egyesület, EMMI, Bakelit MAC

magyar

Minek Kollektíva: feketEpe

A Minek egy háromtagú (Nagy M. Hedvig, Nagy Zopán, Syporca Whandal) összművészeti kollektíva. Bemutatkozó kiállításuknak a "feketEpe" címet adták, utalva a sokáig a melankólia okozójának tartott fekete epére. Hippokratész elmélete szerint ugyanis a betegségeket a négy testnedv: a vér, a sárga epe, a fekete epe és a nyálka aránytalan eloszlása, az éltető testnedvek hibás keveredése okozza, ráadásul a fekete epe túltengésében szenvedő melankolikusoknál a tünetek a kedélyben is jelentkeznek.

magyar

Hírlevél feliratkozás

* szükséges

Hallgasd online