Dátum: 
2018/12/20 - 19:00
Helyszín: 
Bakelit M.A.C. - Studio

A koreográfiák alapja egy dél-indiai klasszikus tánc, a tamil bharatanátjam. Ebből bontakozik ki a „tri gatu” stílus, mely további mozgás- és táncformákkal - indiai rádzsasztháni, odisszi, kathak, kalaripayattu, vagy más harcmű̋vészeti elemek, hastánc és európai modern táncstílusok – kombinálja azt.

Az est folyamán a Trigatu táncműhely tanítványai előadják mindazt, amit ebben a féléves időszakban tanultak. Az előadás két részből áll.

Az első, klasszikus részben a csoport autentikus indiai táncokat mutat be, bepillantást nyújtva a nézőnek India világának egy szeletébe.  A táncok két fajta formavilágból építkeznek, tiszta táncból és abhinajából. A tiszta tánc bonyolult lépéskombinációkra, virtuóz ritmusképleteket követő lábtechnikára épül. Az abhinaja olyan mozgásrendszer, amely szinte bármilyen történet elmesélésére alkalmas, jelentéssel bíró kézjelekre, arcjátékra és a színházi játék egyéb elemeire épül.  

A modern részben dinamikus, fúziós mozdulatsorok ihlette koreográfiákat láthatunk, melyek a klasszikusból kiindulva modern, az európai ember számára érthetőbb formában jelenítik meg az indiai tánckultúrát. A ritmust egy tempósabb, ismertebb elektronikus zene szolgáltatja, olykor kiegészítve indiai motívumokkal vagy akár hangzással, mely egy izgalmas, újszerű megvilágításba helyezi az indiai táncot.

www.trigatu.hu
www.facebook.com/trigatu

Jegyárak: 

1.000 Ft.-

indiai tánc, trigatu, évzáró

Hírlevél feliratkozás

* szükséges

Hallgasd online