túl a normák zaján
Dance and floor acrobatics / workshop
  • 2017.10.16. 00:00 | Bakelit Multi Art Center

Kétalkalmas intenzív tánc és talajakrobatika workshop a görög Ki Omos Kineitai kollektíva tagjaival: Sougioultzi Christina, Camilo Bentancor-ral, ekkor:

október 16. 10:00-13:00
október 18. 10:00-13:00

> Felkészítjük a testünket egy feszültségteli környezetre. Biztonságot keresünk alap akrobatikai helyzetekben (alappozíciók)
> Fellazítjuk a gyakorlatsort a testünkből feltörő organikus elemekkel. A mozgást a testünk súlya és ereje generálja
> Akrobatikus mozgásgyakorlatok. Mozgás párban és trióban. Cselekvés és kommunikáció.
> Tánc-fordítás / kapcsolat zene és mozgás között. Kombinációk, mondatok, amelyek hozzátartoznak a kurzus anyagához
> Alap légi technika (trapéz/szerkezet)

Sajátosan viszonyulunk a kortárs tánchoz, hagyjuk érvényesülni az improvizáció és kompozíció elegyét, egymásra ható játékát.
Az előre tervezett, felépített anyaggal, másrészt az improvizációval együtt hagyjuk kibontakozni a résztvevők szabad, autentikus és egyéni táncát, miközben fejlesztjük a technikai tudásunkat és határozottan pozitív és ítéletmenetes magatartást gyakorlunk a saját táncunkkal és testünkkel szemben. 
Célunk, hogy a táncos fizikai képességeinek az elmélyítésére koncentráljunk, ami minden előadóművész számára hasznos lehet. Ez vonatkozik a test mind fizikai, mind érzelmi erejére.
Feladatunk tudatossá tenni annak a feszültségnek a létét, amelyet mozgásunkkal teremtünk, azt a távolságot, amely a (mozgás)részek és a gondolataink között áll fenn. A gyakorlataink által kapcsolódunk a jelen pillanathoz, és ugyanakkor a távolságra is odafigyelünk, játszunk a képzeletünkkel és felfedezzük a mozgás sokféle lehetőségeit. 

Október 17-én a Ki Omos Kineitai bemutatja a Betelgez című előadását – a workshop résztvevői számára szakmai jegyet biztosítunk. Részletesebb leírás az előadásról itt.

Jegyárak: 

Participation fee: 2700 HUF/ day; 5000 HUF/ both days
Register here: luca.kovecs@bmac.hu
Registration deadline: 13 October