túl a normák zaján
Displace Yourself (UK): Food for Thought @Be SpectACTive!
  • 2017.05.30. 20:00 - 21:30 | Bakelit Multi Art Center

Vessük bele magunkat az ételek dicső világába! Ne csak együnk, de merengjünk el azon is, hogy milyen hatással van ránk a fast food ipar, és hogyan segítheti vagy sértheti meg a mi, vagy akár a bolygónk egészségét.

Fast food és tömegtermelés? VAGY: helyi piacok, őstermelők, kis pékségek és sörfőzdék? Honnan vásárolod a napi betevődet? Kivel szoktál enni? Szerinted is releváns, sőt hasznos és érdekes kérdések ezek?

Nem babra megy a játék (“haha”)! Kéthetes rezidencia alatt a Displace Yourself csapata a Be SpectACTive! keretében az ételek és az étkezési kultúrák világát kutatja itt, Budapesten és környékén. Piacokat, éttermeket látogatnak, farmereket, őstermelőket és szakembereket keresnek meg, helyi lakosokkal beszélgetnek, vidéki specialistákhoz utaznak, és nem utolsó sorban (természetesen) gyakran eszegetnek is.

A társulat tagjai biztos, hogy nem fognak unatkozni, folyamatosan találkoznak helyiekkel, termelőkkel vagy fogyasztókkal, hogy a két hét alatt feltérképezzék az itteniek étkezési és termelési szokásait. És most jön a legizgalmasabb rész: közben mozgásszínházi előadást hoznak létre az itt szerzett élményeik és tapasztalataik alapján. 

Május 24-én nyílt műhelymunkára hívják azokat a budapesti színházkedvelőket, akik szeretnek mozogni, és nem riadnak meg a tánctól sem. Bármennyire különös, de ez a találkozás is az ételekről és az étkezésről fog szólni, csak ezúttal a test mesél. A workshopon szerzett tapasztalatokat a társulat felhasználja a projekt kidolgozásában.
esemény itt

A kutatási, ismerkedési fázis munkabemutatóval zárul május 30-án, amikor a nagyobb közönség számára is bemutatja a társulat munkafolyamatuk jelenlegi fázisát (a workhsop résztvevőitől nem elvárt a színpadi jelenlét), egy mini-bankettel egybekötve. A bemutatóra a részvétel ingyenes. Mindenkit szeretettel várunk!

https://displaceyourselftheatre.co.uk/ 
https://www.youtube.com/watch?v=M1_98k3kjGA