túl a normák zaján
Maria Naidu (SE): The Life and Times of Ms. Karen Henderson
  • 2017.12.05. 20:00 - 21:30 | Bakelit Multi Art Center

// fiktív önéletrajzi tánc // 
Lüktető tűzijáték temérdek iróniával, jelentésárnyalatokkal és valamennyi tánc.
Sokarcú szóló, ami a kulturális identitásról, az etnikai hovatartozásról és a kíváncsiságtól túlfűtött tánchoz kapcsolódó sztereotípiákról kérdez.

“Egy nő szavai hatottak rám, akinek a története annyira hasonlított az enyémre, hogy már-már viccnek tűnt. Kíváncsivá tett.”
Karen Henderson van is, nincs is. Itt van, ott van, kicsit mindenhol, mindig. Van amikor egyáltalán nem létezik, és mégis, közöttünk van.

The Life and Times of Ms. Karen Henderson alkotói rezidenciákon jött létre Dániában, Svédországban, Angliában, Indiában és az Egyesült Államokban.

MARIA NAIDU elérhetővé és befogadhatóvá teszi a táncművészetet a nagyobb közönség számára, amiben a mozgás eszköze, sokrétű koreográfiája és a dramaturgiai részletek kidolgozottsága segíti. Folyamatosan vizsgálja mozgásnyelvét, hiszen vallomása szerint minden egyes koreográfiai munkának megvan a maga különálló identitása.
A göteborgi Balettakadémián, majd a New York-i Alvin Ailey American Dance Centerben tanult. 1987-ben indult táncos, 1989-ben pedig koreográfusi pályafutása. A New Yorki-i Jennifer Muller/THE WORKS nemzetközi utazó társulattal kezdte szólista pályafutását 1991-1998 között. 13 év után tért vissza Európába, és egyéni alkotásához.
2004 óta munkái a Föreningen armar&ben (The arms&legs association) produkcióiként vannak jelen a művészeti szcénán. 

http://marianaidu.com/

Jegyárak: 

adult: 2000 Ft
pedagogue and XI, XX. district cizitens discount: 1800 Ft
student discount: 1200 Ft
sponsor: 3000 Ft

vocational (registration) ticket: 1000 Ft
honour (registration) ticket: 200 Ft
For vocational and honour tickets please register via e-mail on szinhaz[kukac]bmac.hu.