túl a normák zaján
Music Freedom Day Budapest No. 7.
  • 2017.03.03. 18:00 - 23:00 | Bakelit Multi Art Center

A MUSIC FREEDOM DAY, azaz a ZENEI SZABADSÁG NAPJA, a svéd Freemuse civil szervezet 1997-es alapítása óta minden év március 3-án kerül megrendezésre világszerte. A szervezetet azzal a céllal hozták létre 20 évvel ezelőtt, hogy a zene segítségével hívják fel a figyelmet az alapvető emberi jogok gyakorlásának szabadságára, illetve az ezzel kapcsolatos egyenlőtlenségekre, korlátokra, visszaélésekre, amelyek a világ különböző pontjain tapasztalhatók. 

MŰSOR:
18:00 Kapunyitás
18:45 Nyári-Sárkány Péter és Bauer Péter Márton kiállításmegnyitója // zenél: Varga-Jónás Trió & Demény Gergely gitárművész & Vörös Gyula a Varga-Jónás Trióval
20:30 Trains 2 Berlin koncert a Hangárban
21:30 Soul Surge koncert a Hangárban
[A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk. Köszönjük!]

A Bakelit M.A.C. 2017-ben hetedik alkalommal szervezett kulturális programot erre a napra:

*** Nyári Sárkány Péter festőművész kiállítása ***
25 éves korában kezdett képzőművészettel foglalkozni. Képzőművészeti tevékenysége négy korszakot foglal magában. Első korszakában konstruktív játszótéri plasztikákat készített, második korszaka a holokauszt művek megalkotását foglalja magában és a liturgikus, spirituális sorozatokat, köztük az áldások sorozatot (1983-1998). Harmadik alkotói korszakát a mai napig is bővülő Táncolók, Az angyalok és Az ég emberei sorozatok jellemzik. Negyedik korszakában a roma kulturális jelek és szimbólumok megjelenítésével foglalkozott. 2003 óta csurgatásos-pöttyözős technikával és zománcfestékkel A zenészek című sorozatát alkotja. Képeinek alapszíne ezüst, arany, fekete, erősen anyagszerű. A legkülönbözőbb anyagokat használja, köztük föld, agyag, üvegcserép, kő, stb. Relief-művei érzékien lebegnek a kétdimenziós festészet és a térbeli szobrászat közt. 1977 óta kiállító művész. Számos egyéni és csoportos tárlaton szerepel. 2000-2003 közt bekapcsolódott a Cigány Ház alkotótáborainak munkájába, képei ott vannak a csoportos kiállításokon is, maga is mintegy húsz kiállítást szervezett a Roma Galériában. Művei 2001 óta láthatók a Roma Parlament állandó tárlatán. A 2009-es Cigány festészet című reprezentatív albumba kilenc képét válogatták be. 2010. szeptember 14-én az album bemutatóján, az Írók Boljában Nyári Sárkány Péter is a meghívott művészek közt szerepelt

A kiállítást megnyitja: Balogh Lajos (Dikh Tv, Lashe Shave)
A megnyitón zenél: Varga Jónás Trió
Varga Balázs – gitár, Jónás Géza – bőgő, Jónás Ákos – zongora

*** Bauer Péter Márton: Discovery // festménykiállítás ***
Művészetem egyik funkcionális értéke, hogy újrahasznosítok, kizárólag hulladékra festek. Kidobott, lomtalanitott farostra, furnérra. Sokszor a szemétből összegyűjtött fahulladékok festmény alapanyaggá alakítása nagyobb költség, mintha készen venném a vásznat, vagy az új farostot, de engem mindenképpen megnyugvással tölt el, hogy már kidobott, pusztulásra ítélt anyagokból színes lakberendezési tárgyakat készitek, amelyek újra bekerülnek abba a körforgasba, amiből reményeim szerint többé már nem kerülnek ki a szemétbe. 

A kiállítást megnyitja: Dr. Matits Ferenc művészettörténész
A kiállítás megnyitón zenél: Demény Gergely gitárművész

Ráadás fellépő: Vörös Gyula, hegedűművész

*** Soul Surge // koncert ***
Energikus pop/funk/hip-hop Budapestről!

Tagok:
Herby Shaw – Ének
Miklós Kiss – Gitár
Viktor Paczári – Bőgő
Dániel Sánta – Dob

Hebry Shaw, dél-afrikai rapper és énekes, három éve beszállt egy jam zenélésbe egy budapesti kocsmában. Sánta Dániel, egy fiatal magyar dobos csatlakozott az imprózáshoz. Így indultak. Rövid időn belül képzett zenészekkel együttest formáltak, a sokféle zenei háttér pedig a Soul Surge dalait is átjárja, legyen az pop vagy hip-hoppal megbolondított funk. Azóta díjat nyertek, kijött első EP-jük, a “Stay Down”, dalaik futnak a rádiókban, zenéltek az A38-on, turnéztak a népszerű Pannonia Allstars Ska Orchestrával, Szigeten, a Volton festival, az EFOTT-on hódítottak, 2015-ben pedig megjelent első albumok, a “That’s What’s Up” ÉÉÉÉS március 3-án féléves szünet után a Bakelit hangárjában találod meg őket!

*** Trains 2 Berlin // koncert ***
Indie /Britpop /Alternative Rock
Tagok:
Debreczeni Dániel – ének, billentyű 
Székeli Dalma – ének, hegedű 
Erdős László – gitár 
Krausz Ferenc – gitár 
Tafferner Tamás – basszusgitár 
Erdős Arnold – dobok 
facebook

A belépés INGYENES!