túl a normák zaján
OtraDanza: Polvo/Dust (ES)
  • 2017.05.16. 20:00 - 21:30 | Bakelit Multi Art Center

Mint a csend énekese vagy ómene, egy gyenge fénysávból előbukkan a kéz, az arc, a kar mozdulata, amely egy emelkedett repülés liturgiájához tartozik, egy ünnephez: a világ most ebbe a térbe tömörül, ahol a testek válnak az ég bensőséges imájává, ahol a lélegzés elcsitulása hallatszik – és benne az élet megáll, majd másik születik újjá, magasabban, szabadabban, tisztábban.

Az Otra Danza olyan, mint egy nyilvános kukucskáló, aminek az a célja, hogy megmutassa az emberek test iráni lelkesedését mint az alkotás alapanyagát, valamint a gondolatok és ötletek megosztásának a vágyát. Mindezeknek pedig a tánc légiessége és illékonysága a gyökere. Az Otra Danza a művészek interdiszciplináris munkáit ötvözi, kiemelve az érték és az új táncformák megtalálásának a fontosságát. A közös elképzelések működtetik ezt a csoport. Az Otra Danza az a platform, amely a tánc iránti szenvedélyből született, és azóta is ez az odaadás határozza meg létezését.

2000 és 2006 között Asun Noales a Patas Arriba társulat társrendezője volt. 2007-ben pedig megalapította az OTRA DANZA társulatot. Azóta több előadásukkal díjat nyertek: mint például a Tierra (Legjobb Táncelőadás-díj 2009), a BACK (Legjobb Táncelőadás és Legjobb Koreográfia Rendezés-díj 2010), vagy a Valencia Előadóművészet-díjat, és még sorolhatnánk.

Előadják/Artists
Rendező: Asun Noales
Koreográfia: Asun Noales y Gustavo Ramírez Sansano
Zene: Varios autores
Tánc: Saray Huertas, Asun Noales, Salvador Rocher y Sebastián Rowinsky
Asszisztens: Kike Guerrero
Asszisztens & oktató: Carmela García
Díszlet & Fény: Asun Noales
Technika: Richard Cano
Jelmez: Asun Noales y Kike Guerrero

www.otradanza.es 

Jegyárak: 

adult: 2000 Ft
pedagogue and XI, XX. district cizitens discount: 1800 Ft
student discount: 1200 Ft
sponsor: 3000 Ft

vocational (registration) ticket: 1000 Ft
honour (registration) ticket: 200 Ft
For vocational and honour tickets please register via e-mail on szinhaz[kukac]bmac.hu.