túl a normák zaján
The Talent Festőműhely Kiállítás
  • 2017.06.16. 19:00 - 21:00 | Bakelit Multi Art Center

A The Talent Festőműhely a The Talent Képzőművészeti Kiállításból nőtte ki magát az elmúlt évek során. Az ország minden pontjából érkeznek fejlődni vágyó 18. életévüket betöltő autodidakta, nem hivatalos festőművészek. A tanfolyam Atlasz Gábor festőművész vezénylésével, Dr. Matits Ferenc művészettörténész bevonásával és modell segítségével került megrendezésre minden második héten pénteken a Bakelit Multi Art Centerben. Rajzzal és festészettel foglalkoznak, az idei évben a kurzus kiemelt témája, ami szinte az összes óra keretét adta: KOMPOZÍCIÓ ÉS TARTALOM.
A felszínes, de hasznos formai játéktól az ún. „dobálódzástól”, a koncepcióval, tudatosan szerkesztett képi üzenetig áttanulmányoztak majd mindent. Művészettörténetileg az őstársadalmak és modernitás egészíti ki a századelő korának ismertetését.
– perspektíva, arányérzék, stb…
– a fény és az árnyék 
– portré, alak, krokitól az anatómia legalapvetőbb szabályai felé
– enteriőr
– színtan
– szabadtéri festészet
– a kifejező rajz és festés
– mi a kép 
– a valóság , az elhagyás és az átalakítás , a belső kép
– fényképmásolás ártalmai – mindent eredetiben , motívumot és művet is
A tanfolyam segít a komoly szándékkal rendelkező autodidakta festőművészeknek tanulni, fejlődni. Bárki, aki kedvet kap, tud csatlakozni a következő műhelyhez, nem elvárás az előző tanfolyamokon való részvétel. 
A 2017-es kurzus munkáinak a válogatott anyaga lesz megtekinthető a Bakelit Multi Art Centerben. 

A kiállításmegnyitó 2017.június 16-án pénteken 19 órakor kezdődik, a kiállítás pedig 2017.július 7. 18 óráig megtekinthető.

A kiállítást megnyitja: Atlasz Gábor

A belépés ingyenes!
Welcome italok és libatepertő zöldségágyon a Bakelit Multi Art Center jóvoltából!