túl a normák zaján
smART! XTRA 3.0 // CONNECTIONS
  • 2018.05.30. 19:00 - 20:00 | Bakelit Multi Art Center

2018 májusában a smART! XTRA 30. eseményét ünnepli. A Trafó Kortárs Művészetek Háza három napos mini expót szervez a Bakelit Multi Art Centerrel, az Art Quarter Budapesttel [AQB] és a Letit Be! art agency-vel együttműködve. A CONNECTIONS programsorozat középpontjában az emberi lények, technikai eszközök, különböző terek és városok közötti interakciólehetőségek állnak. Videó, performansz-installáció, live painting és táncelőadások várják az érdeklődőket három különböző helyszínen.

május 30. 19:00 / Bakelit Multi Art Center

19:00 Cosimo Miorelli & Fabrizio Nocci (IT): FLOCKS // DER TRÄUMER
audiovizuális performansz 

„A FLOCKS fiatal afrikai bevándorlók történeteiből és a velük való találkozásokból merítkezik, akik a Berlinbe vezető útjuk során átkeltek Olaszországon is, ahol én és Fabrizio élünk. Ezeket a hihetetlen beszélgetéseket szenvedés és küzdelem hatotta át. De a lendületes fiatal vándorokat ennél sokkal inkább a remény vagy az abszurd, gyakran röhejes történésekkel való már-már humoros szembeszállásaik foglalkoztatták.” A FLOCKS megemlékezés ezekről a félelmet nem ismerő fiatalokról. A Der Träumer álomszerű multimédiás eszközökből és improvizatív kompozíciós elemekből építkező történetmesélés, élőben születő vetített képek és zenei effektek sorozata.
http://www.cosimomiorelli.com/
 
20:00 Alva Morgenstern (AU): AURORA DIGITALIS
audiovizuális performansz

Az AURORA DIGITALIS performansz fényruhát viselő női alakja szemünk láttára veszíti el emberi identitását és alakul át ismeretlen lényekké, szárnyait széttáró, rovarra emlékeztető alakokká. Az előadás az emberi testrészek szokatlan újragondolását tárja elénk. Alva Morgenstern Ausztriában élő és dolgozó művész és előadó, akinek munkássága a videó, a tánc, az élő előadó- és hangművészet területére is kiterjed.
www.vilasconkrilas.com/alva-morgenstern/

///

Kapcsolódó programok:

2018.05.29. / Trafó 
19:00 CONNECTIONS (belépő: 500 ft)
20:30 LOOP Gallery: “best of”

2018.05.31. / aqb 
18:00-22:00  Niskanen & Salo (FI): WHEN I’M GONE, PLEASE DELETE MY VOICE MEMOS (ingyenes)
19:00 Vass Imre – Somló Dávid: DROHNETANZ (belépő: 1000 ft)
20:30 Vass Imre – Somló Dávid: DROHNETANZ (belépő: 1000 ft)
  
Előadók: Alva MORGENSTERN, Cosimo MIORELLI, Fabrizio NOCCI, Jani-Matti SALO, Mark NISKANEN, VASS Imre, SOMLÓ Dávid, Esteban DE LA TORRE
Sorozatszerkesztő: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency
​Együttműködő partnerek: Bakelit Multi Art Center, AQB, Let it Be! art agency
Támogatók: Be SpectACTive, TEH, Creative Europe, TelepArt
Kurátorok: KOVÁCS Andrea, KÖVÉCS Luca, ALBERT Dorottya, Be SpectACTive active spectators

Jegyárak: 

Egységes jegyár: 2.000 HUF