túl a normák zaján
Zadam Társulat: Profil
  • 2016.11.24. 20:00

Az önreprezentáció egy megálmodott kép, amelyet mi hozunk létre önmagunkról…
A jelenkori közösségi weboldalak témáján keresztül az előadás témája az önreprezentáció és az önkép kérdésének feldolgozása, a virtuális és valóságos egymással szembe állítása, a mikro- és makro közösségre gyakorolt hatása.
A Profil, egyrészről az arc bizonyos szögből történő ábrázolása, másrészről pedig az egyén mint individuum leegyszerűsítése és rendszerbe helyezése egy virtuális világban. Az általunk fontosnak vélt információk megosztása vagy elhallgatása, kötött keretek közé erőszakolva. A zárt, virtuális világba való önkéntes belépés.
“Érzelmes és értelmes társadalomkritika ez, amelyet csak az ért meg, aki vesztett már el barátokat, akiket magával rántott ez az úgynevezett élet, e digitális papundekli, mely számszerűsíti, adatokká konvertálja a mind lombosabbnak tűnő, igazából viharosan sorvadó szociális mátrixot, melyben az egyed úgy véli: létezik. Az alkotó, egyúttal a kortárs terep egyik legeredetibb férfitáncosa a mozgásanyagban, személyes jelenlétében remekel.” Halász Tamás (www.kultura.hu)

Koreográfiá/Rendezés: Ádám Zambrzycki
Előadók: Fehér Laura, Mikó Dávid, Tímea Sebestyén

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány, Medáliák Művészeti Kulturális és Oktatási Egyesület