túl a normák zaján
Music Freedom Day Budapest
  • 2016.03.03. 17:00

A Music Freedom Day, vagyis a Zene és a Szabadság Napja a svéd Freemuse civil szervezet 1997-es alapítása óta minden év március 3-án kerül megrendezésre világszerte. A szervezetet azzal a céllal hozták létre 14 évvel ezelőtt, hogy a zene segítségével hívják fel a figyelmet az alapvető emberi jogok gyakorlásának szabadságára, illetve az ezzel kapcsolatos egyenlőtlenségekre, korlátokra, visszaélésekre, amelyek a világ különböző pontjain tapasztalhatók.
Szövegírók, zeneszerzők, zenészek, zenekarok hozzák ezen a napon közénk azoknak a szabadságjogoknak a művészi kivetüléseit, amelyek bár születésüktől fogva minden embert egyenlően megilletnek, mégis számtalan esetben csorbát szenvednek. Idetartoznak az élethez, a szabadsághoz való jog, a vélemény és kifejezés szabadsága, a törvény előtti egyenlőség, valamint az olyan gazdasági, szociális és kulturális jogok, mint a kulturális életben való szabad részvétel joga, az élelemhez, neveléshez és munkához való jog.

E rangos eseménysorozat keretein belül évente egyszer, egyetlen napon a világ szinte minden országában szerveznek zenei programokat, amik az emberi szabadság és az alkotói szabadság témakörében nyújtanak feledhetetlen művészeti élményt az eseményekre ellátogatóknak.

Az ingyenesen látogatható MUSIC FREEDOM DAY BUDAPEST programjában kiállítás megnyitó, koncertek, valamint élő zenére tánc improvizációk is lesznek. A koncertek után dj szettek zárásig.

Programterv:

17:00 Kapunyitás
18:00 No Hate Speech Movement kiállítás megnyitó
Felícia Rebeka Robert
18:15 Nagyvilág?! Cru
18:45 Demény Gergely
19:15 Dj Waxman
19:45 Johnny K. Palmer
20:15 Flow In
21:00 Dure Holliday – soundpainting
21:45 Songora + bboy cypher
22:30 Dj Kispeppino
00:00 Zárás