túl a normák zaján
MU TEMINAL DANCE COMPANY: SCHWEINLAND
  • 2015.04.15. 20:00

Történetünk egy kitalált országban játszódik. Ebben az országban, valami nem kóser, ezt mindenki tudja, mindenki érzi de mivel ez a valami kézzel nem fogható és senkit nem lehet fejbe kólintani vele, talán nem is létezik lehet, hogy valakik csak kitalálták.

Szóval, történetünk főhőse egy átlagos schweinmann kit szíve balra, lelke jobbra, esze pedig külföldre húz. Gyökértelen gyökér akit az eszmélés mindig a szopás rossz végén ér, mert hát vannak akiket szopnak és vannak akik szopatik! Főhősünk ilyesfajta küzdelmét egy vízióban láthatjuk, amelyben egy schwein-vezérnek öltözött alak és az ő mellbimbóját csecsemőkként szopó meztelen nők homályos képei jelennek meg előttünk. Majd jön egy másik alak akiről nem lehet tudni mit szimbolizál, majd a darab végén kiderül lehet, hogy semmit. Mind eközben egy harmadik nő előre lép, és kicsit később vissza. Ezután a csecsszopó nők az igazságtalan és egyenlőtlen bánásmód szimbólumaként egy kötéllel megkötözött férfit bántalmaznak vagy jutalmaznak, kb. 3 percig. Főhősünk kirekesztéstől való paranoiás félelme valamint a fajgyűlölet iránt érzett undora egy a nem Kocaszentegyház hitközösségébe tartozó meleg pár, brutális kereszt-kérdéssorozattal történő terrorizálásának rémálomszerű képeiben elevenedik meg. Ez után, lepedőtánc következik amely Főhősünk számára a dolgok elkendőzését szimbolizálja. Közben egy harmadik férfi, öncélú akrobatikus mozgássort hajt végre, hasztalan, üres frázis. A többiek addig esetleg Ceausescu beszédére tapsos koreográfiát mutatnak be a diktatória megjelenítése céljából.

Az előadásra, mind ezeken a nagyszerű élményt nyújtó színházi elemeken túl, Hofi-t is ide rángatjuk, hogy csípős megjegyzéseket tegyen a hazánkat irányító elitről, ezzel is azt bizonyítva, hogy rajtunk kívül mások is így gondolják? Lesznek továbbá asztronauták, halottak, lesz erotika, meztelenség, erőszak, Új-Cirkuszi mutatványok és minden mi egy jó előadás elengedhetetlen része. Kritikusoknak koncot dobunk, hazai és külföldi koreográfusoktól zenéket és mozgásanyagokat lopunk. Arroganciával vegyítve, aktuális, a társadalmunkat mélyen és szélesen érintő politikamentes, érdektelen és unalmas kérdéseket boncolgatunk. Mint a jó színház nevelünk, 10% nemzetet építünk és minimum 10% REZSIM-et csökkentünk! Barátságról, becsületről, szerelemről és igaz hitről mesélünk, merthogy ez így is van, nem mese a fele se, itt a vérem fuss el véle, aki nem hiszi, az járjon hittanra!

A történet, kitalált eseményeken alapul, fikció. Minden, a valósággal megegyező esemény, vagy létező személlyel történő hasonlóság, a véletlen műve.