túl a normák zaján
MU TERMINAL DANCE COMPANY: INSIDE
  • 2015.05.13. 17:00

Az Inside, 2010-es lengyelországi bemutatója mellett, további előadásokat élt meg 2011-ben MU Színházban, Párizsban a Magyar Kulturális Intézet szervezésében és 2012-ben Martfűn az ottani Kulturális Központ meghívására, valamint további négy előadást Dániában és egyet Berlinben, a Bakelit Multi Art Center szervezésében az első Berlini Magyar Kortárstánc Fesztiválon. 2012-ben, Gaál Mariann Inside címmel táncfilmet forgatott produkciónkból melynek vetítési premiere a MU Színházban volt.
2013-ban, Fejes Ádám Inside című koreográfiája, további inspirációs és koreográfiai alapul szolgált Gaál Mariann filrendező, Sebestyén Ferenc építész, Kecskeméti Dávid fotográfus, valamint Gergye Krisztián rendező/koreográfus közös térinstallációja számára, mely Budapesten IdőPrés, Párizsban Writti címen került bemutatásra.

Az Inside, egy a tánc nyelvén megfogalmazott Gaia eposz, melyben az ősi értékrend, az élet tisztelete ütközik a mai ember legfelsőbb céljával, a mindenre kiterjesztett birtoklási vágyával. A produkció nem akar több lenni, mint a cselekvéssel, történéssel felvillantható jelen pillanat, ami nem más mint maga az idő, maga az élet, a lét. Az előadók, a koreográfia eltáncolásával, testük mozdulásaival, a létezés tényét bizonyítják. Az élettel, az idő létezésével azonban feltárul a lehetőség a fejlődés előtt, mely egyenesen vezet a teremtő erő misztikumától történő eltávolodáshoz és az újkori, modern értékekhez történő közeledéséhez.

előadók: Barabás Anita, Halász Csilla, Hoffmann Adrienn
koreográfus: Fejes Ádám
zene: Gergely Attila