túl a normák zaján
CONTRAELEASE PROJECT: DEVOURED
  • 2014.09.15. 20:00

Contrælease Project – Devoured

A Contrælease project egy új látásmód, ami összefűzi a kortárstáncot a vizuális grafikával. Két főből áll a projekt, egy táncosból és egy grafikusból, akik az egymástól látszólag távol álló művészeti ág fúziója által harmonikus egységet hoznak létre. A táncos táncol, miközben a grafikus élőben (egy projektor segítségével) rajzol mögé/rá. A kettőjük összhangja fűzi egésszé a színpadon történteket. Az energiák közlése folyamatos a táncos és a rajzoló közt.

Devoured:= elpusztít, felfal.
Az előadás egy szerelem történetét meséli el, melyben a női alakot a táncos kelti életre, a férfit a rajzoló. A grafikus rajzol a vászonra és így a táncosra is, akivel ilyen módon lép kapcsolatba.
Az előadás programversei kortárs költők verseiből tevődik össze.

Egy férfi-női kapcsolatról szól az előadás, a megismerkedéstől, a szerelmen át a nőt bekebelező beteges függésig, ami összeomláshoz vezet. Meddig természetes a szerelem? Hol a határ a szerelem és az elmebetegség között? Mi az első jel, amiből rájön a másik fél, hogy nincs minden rendben? Hol válik betegessé a kötődés? Mikor veszi át az uralmat az érzés az ember tudata felett? Mikor köpi ki magából a szerelem a szerelmest?

A Project alkotói:
Vőneki Brigitta
Magony Gergely