túl a normák zaján
ERIK BOGOSIAN DRÁMÁJA ALAPJÁN: SEX, DRUGS, GODS & ROCK ‘N’ ROLL AZ ARADI KAMARASZÍNHÁZ, A MASZK EGYESÜLET ÉS A BAKELIT MULTI ART CENTER KOPRODUKCIÓJA
  • 2014.09.01. 20:00

Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll

Sok szöveg, kevés zene, semmi tánc egy ülésben

Eric Bogosian és José Saramago szövegei nyomán

„isten nagy játékos
szereti az akciót
de isten nem lövi be magát
istennek lenni azt jelenti:
zaj, rombolás és szórakozás”

„A sex, drugs, gods & rock’n’roll című, Eric Bogosianból és José Saramagóból kikevert elegy a Bibliát tölti újra. A mikrofonnal felszerelt forgószékben ülő Harsányi Attila néhányat fordul és a topmenedzser Istentől máris a mély depresszióban sínylődő Noéig jut, aztán a fejhangon sivító laza Káintól a drogos múltjára legbüszkébb rocksztárig kerül. Egyszerre távolítja el és hozza érthető közelségbe a már-már unásig ismertet, bravúrosan és fölényesen játszadozva a mi lenne, ha kérdésével.”
Jászay Tamás, revizor online

„Harsányi Attila egyik karakterből bújik a másikba, a szemünk előtt változik át, ó, de szeretjük ezt a zökkenőmentességet látni a színpadon, főleg egy ilyen darabban, amin lehet nagyokat röhögni, de azért nagyon mélyen el is lehet gondolkodni.”

„Nagyon jó rendezés, nagyon jó szöveg. Harsányi Attila sub bass monsteri mélységekbe volt képes berappelni ezt az előadást – megfizethetetlen.”

Játssza: Harsányi Attila
Rendezte: Tapasztó Ernő 75%-ban

Rendezőasszisztens, fordító: Fekete Réka
Zene: Borsos Pál, Éder Enikő

Fény : Cornel Dume, Ioan Horga
Ügyelő, hang : Gheorghe Muresan