túl a normák zaján
MIMAGE PANTOMIM SZÍNHÁZ LEGÚJABB PREMIER ELŐADÁSA A BAKELITBEN!
  • 2014.11.06. 20:00

Mimage Pantomim Színház

A Mimage Pantomim Színház 2009 szeptemberében alakult Karsai Veronika vezetésével. Tagjai olyan pantomimesek, akik sokéves tanulmányaikat társulati formában, professzionális szinten kívánják kamatoztatni, s már az együttes megalakulása előtt is gyakran dolgoztak együtt.

A Mimage Pantomim Színház legfontosabb célja, hogy visszahelyezze a pantomim műfaját a színházi palettára; természetesen nem egykori valójában, hanem például mozgás- és gesztusszínházi hatásoktól erősen gazdagodva; témában, zenében, előadásmódban egyaránt felfrissülve, új irányokat nyitva és mutatva.

Az együttes utánpótlása folyamatos: a Mimage Pantomim Stúdióban végzett növendékek hivatásos előadóművészként itt folytathatják a munkát.

A társulat egyedülálló pantomimszínházi előadásai mellett színes etűdműsorai révén is méltán népszerű. Állandó szereplője hazai és külföldi fesztiváloknak, rendezvényeknek; jelenet-összeállításai bármely korosztályt képesek szórakoztatni és gondolkodtatni.

Tagjai alkotóként és előadóként egyaránt nagy örömmel dolgoznak más műfajok segítőiként is: legyen szó mozgásrendezésről, koreográfiakészítésről, pantomimes, illetve gesztusszínházi betétek megalkotásáról bármely színpadi műfajú előadáshoz, vagy „háttérpantomim” létrehozásáról különböző koncerteken.