túl a normák zaján
NILS TANNERT (DE) ÉS TAIKO HUNGARY – TAVASZKÖSZÖNTŐ JAPÁNDOB SHOW
  • 2014.04.04. 20:00

Magyarországon lép fel az a Nils Tannert, aki a Cirque de Soleil művészeivel lépett fel 3 éven keresztül Németországban.

A koncerten a Taiko Hungary dobosai adják az alapot, akik magyarok, Magyarországon élnek és azzal töltik az összes szabad percüket, hogy ezekkel a csodálatos hangzású dobokkal gyakorolnak. A Taiko Hungary egy egyesületből nőtte ki magát, és ma már nem hobbyszinten űzik a dobolást. Ezt bizonyítja az a tény, hogy nem csak tömegek járnak el a fellépéseikre, és már a legelső koncertjükön is jelen volt a Japán nagykövet úr, hanem tavaly áprilisban, amikor Budapesten járt a Yamamoto, már közösen tartottak workshopot az érdeklődőknek.

Amikor a 13 dob egyszerre szól, az egy olyan élmény, amit soha nem fognak elfelejteni. Már az első dobütés elfeledteti a külvilágot, az első hangtól kezdve egy mágikus utazásra készülhetnek, ami egy ősi világba és éteri valóságba segíti át a közönséget.

Ez ugye nem meglepő, hiszen minden spirituális kultúrában, mint amilyen például a japán vagy a magyar, mert gonduljunk a sámándobokra, a belső fejlődésnek elengedhetetlen eszköze a dobolás.

A dobszó leginkább a szívverésre hasonlít, és a szív az élet és az erő jelképe mind a mai napig. A dobolás, pláne ha sokan dobolnak együtt, egy szent pillanat, egy igazi ünnep. Az ünnep szónak abban az értelmében, hogy közös élmény, ami összetart, összeköt.

A koncert április 4-én, a japán cseresznyevirágzás ünnepének idejében lesz a Bakelit Multi Art Centerben, így ez egy igazi, tradícionális tavaszt köszöntő ünnep lesz.

Várjuk szeretettel!