túl a normák zaján
ZÉRÓ BALETT: SÜTI, BOR, TÁNC, SZEX
  • 2013.12.12. 20:00

Amióta az emberiség kettészakadt két nemre, az egyes ember életének egyik fő feladata és tevékenysége hozzáillő párjának megtalálása – a társkeresés. A legtöbben társra (szexuális és lelki partnerre) vágyunk, és a legkülönbözőbb lehetőségeket vesszük igénybe, hogy rátaláljunk az ideális jelöltre. Ennek során komoly erőfeszítéseket teszünk azért, hogy a köztünk és a másik ember között lévő távolságot legyőzzük – és mindannyian tudjuk, hogy ez sokszor nem is olyan könnyű. Ismerkedünk az utcán, a világhálón, a társkereső ügynökségeken keresztül, a diszkókban, a házibulikban, a partikon, utazás közben, a munkahelyünkön, az iskolákban, tanfolyamokon, stb.
De hogyan teremtünk kapcsolatot a másik nemmel? Milyen gondolataink, reményeink, érzéseink vannak? Milyen vágyaink és milyen félelmeink? Milyen szerepet játszunk, melyik arcunkat öltjük fel az első találkozások alkalmával?

Még kölcsönös, és nyilvánvaló vonzódás esetén is hosszú utat kell megtennünk, mire igazán közel kerülhetünk a másikhoz.
A megismerkedés folyamata egy izgalmas utazás, amelynek során tudatosítanunk kell saját vágyainkat és elvárásainkat, és szembe kell néznünk félelmeinkkel. Meg kell tanulnunk elfogadni önmagunkat, és – kompromisszumokat kötve – a másikat is.

A „Süti, bor, tánc, szex” szereplői saját életükből hozott példákon keresztül mutatják
be az emberek között húzódó pszichológiai természetű határok átlépésének nehézségeit.

Támogatók
Emberi Erőforrás Minisztériuma, NKA,
Füge Produkció,
L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület
Média támogatás: Szinhaz.hu