túl a normák zaján
Torkko-Valanto (FI): Super Target // Munkabemutató
  • 2019.03.28. 18:00 | Bakelit Multi Art Center

Gluténmentes │ nyers vegán │ zsírmentes │ makrobiotikus │ cukormentes │ vegetáriánus │ fényevő… A lehetőségek kész dzsungele. De hogy éljük ezt túl?

Az egészséges és boldog élet reményében felkínált számtalan eszme és lehetőség dömpingjében hogyan érezheti magát ennyire elveszettnek az egyén? Az előadás megmutatja, mennyi energiát fordítunk az életünkben az étkezésre és a különböző diéták betartására társadalmi szinten is.

→ Az ideális ember nyomában
A diéta határoz meg minket? Pozitívabban ítél meg minket a társadalom, ha valamilyen diétát követünk? Meg tudja határozni a társadalom az engedelmes és ideálisnak vélt egyén kereteit?

Az előadás a diéták és étkezési zavarok közt húzódó hajszálvékony vonalat kutatja. Választ próbál adni arra a problémára, hogy társadalmi szinten miért sokkal kevésbé elfogadottak az étkezési zavarok mint a különböző elhízásos betegségek, noha mindkét véglet a modern életmód terméke és következménye.

Személyes történeteken keresztül kapunk bepillantást ezekbe a kérdésekbe az egyén szintjétől kezdve egészen a rendszerszintű problémákig.

Outi és Virva frissen alakult kollektívája hosszú együttműködésen alapul. Két professzionális táncos eltérő háttérrel. Témáik feltárásához a kortárs tánc eszközeit használják, alkotó munkájukba más művészeket és művészeti ágakat is bevonnak. A munkabemutatón a Bakelit Multi Art Centerben töltött egy hét eredményét mutatják be. Gyertek és nézzétek meg, min dolgoztak, osszátok meg velük ötleteiteket, véleményeteket!
* A belépés INGYENES!

Alkotók és előadók: Virva Torkko, Outi Elena Valanto
Zene: Juan Pablo Muñoz Bulla
Támogató: Kulturfactory Contemporary Art Residency in Domicella
https://supertarget.wixsite.com/supertarget

FACEBOOK ESEMÉNY