túl a normák zaján
Az L1 Egyesület bemutatja: L1 Est
  • 2019.05.15. 19:00 - 22:00

Ismét egy közös este keretében mutatkoznak be az L1 Egyesület művészei a Bakelit MAC együttműködésében és befogadásával.

Az este keretében az alábbi akciók/előadások láthatóak:

  • Veres Flóra (L1-tag) Sosem voltam még ennyi se – részlet
  • „Az L1 Egyesület bemutatja” (H) SHOEGAZE
  • Blaskó Borbála (L1-tag) ELEVEN (az előadás Blaskó Bence kiállításának megnyitójaként kerül bemutatásra)

Az L1 Egyesületről röviden

Az 1998 óta önszerveződő mozgalomként, majd 2002-től hivatalos formában és 2011-ben újjáalakult szerveti felépítésben és tagsággal kibővült L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület a magyar független előadó- és alkotóművészet képviselőit igyekszik legjobb szakmai tudásával segíteni kül- és belföldön egyaránt.

Magyarországon jelenleg a szervezeti struktúrákon kívül dolgozó független művészek képzési, támogatási és megjelenési lehetőségei végtelenül szűkösek, ami a magasszintű alkotómunkát lehetetlenné, kilátástalanná teszi. Az egyesület által képviselt művészek számára elengedhetetlen az a segítő szakmai közeg, amely által bekapcsolódásuk a helyi, nemzeti és nemzetközi vérkeringésbe, szakmai előmenetelük és megjelenési lehetőségeik kitágulnak.

Céljuk, hogy a frissen pályáralépő magyar alkotó- és előadóművészek, valamint a már egy ideje alkotói energiával dolgozó művészek ne legyenek magukra hagyva, hanem szakártői háttérrel és valódi gyakorlati ismeretekkel felvértezve dolgozhassanak egy egymásra odafigyelő közegben.

A művészek saját szakmai fejlődését, képzését és megmutatkozását igyekeznek előtérben tartani. Az egyesület tagsága bővül a rezidensekkel, növekszik tömegbázisa, gyarapszik szakmai sokszínűsége és értékes alkotásokat tár a nézők elé. 

A hosszú távú együttműködés során az egyesület koncepciózus és átfogó gondolkodásra és (ön)reflektív magatartásra ösztönzi művészeit, hogy tudatos, széleslátókörű, képzett művésszé, a magyar táncélet és társterületek potenciális formálóivá válhassanak. 

FACEBOOK ESEMÉNY