túl a normák zaján
FŐNIX MŰHELY: HÁROM NŐVÉR
  • 2012.10.25. 20:00

A Főnix Művészeti Műhely

A Főnix Művészeti Műhely 1998 óta működik Budapesten. Három tagozata van: a Színházi Műhely, a Filmes Műhely, és a színészneveléssel foglalkozó, hétvégi működésű színiiskola, a Drámastúdió.
A Színházi Műhely előadásaival lehetőséget kíván adni minden értékteremtő- és megőrző művészi gondolatnak, túl a napi aktualitású divatirányzatokon, keresve és ápolva mindazt, ami a színházban, a művészetben örök és egyetemes. A társulat mottója – „Tűzzel játszunk!” – meghatározója az előadásoknak is. A szenvedéllyel átélt színészi játék éppúgy jellemzi az előadásokat, mint a szívből jövő „vox humana”, az őszinte emberi hang.
A Főnix Művészeti Műhely alapítója Bicskei Kiss László, színész, rendező, a Magyar Kultúra Lovagja.

További információ:
http://fonixx.hu/ és www.facebook.com/FonixMuveszetiMuhely

Az előadás húzásokkal ugyan, de követi az eredeti csehovi történetet. Az előadás különlegességét az adja, hogy Olga, Mása, Irina, Andrej és Natasa karakterén kívül a többieket tárgyak jelenítik meg, akiket az öt színész mozgat. Ezzel pedig új rétegeket tár fel a szövevényes csehovi viszonyrendszerből.

Különös érzés keríti hatalmába az embert, amikor felnyitja a ládát, amibe emlékeit és gyerekkori játékait rejtette. Amikor kezébe veszi a régi tárgyakat, eszébe jut a múlt, és elmereng azon: mi lett volna, ha… Felsejlenek benne a valaha volt örömteli pillanatok, és egyúttal óhatatlanul felszakadnak a régi sebek. A múlttal játszani veszélyes, de mégis újra és újra belekezdünk, mert azt reméljük, a végére megértjük, miért lett életünk olyan, amilyen, és miért nem utaztunk el soha Moszkvába.

A. P. Csehov: Három nővér

Az előadásban résztvevő előadóművészek és szerepeik:

Árpád Andrea – Olga
Boldizsár Tünde – Mása
Hartai Laura – Mása
Szávai Katalin – Irina
Gránicz Gábor – Andrej
Hole Dániel – Andrej
Facskó Marica – Natasa

Az előadás munkatársai:

Baku György rendező
Laki Mónika a rendező munkatársa
Tóth Tamás zeneszerző
Bicskei Kiss László művészeti vezető