túl a normák zaján
MAESTEÉN TÁRSULAT : PARÁZSON
  • 2012.09.07. 20:00

Verdi zenéjére kezdtünk improvizálni, kísérletezni. Leköltöztünk egy időre Balatonaligára, ahol elzárva a külvilágtól dolgoztunk, alkottunk. A színészek közötti játékok, öntudatlan, ösztönös viszonyok eredményezték egy lelki forgatókönyv megírását. A történet egyszerű: férfiak és nők örök küzdelme egymással, és önmagukkal.
Az előadás egyben egy kísérlet arra is, hogy létezhet-e másfajta kommunikáció az emberi beszéden és testbeszéden kívül… Mennyire gátolják meg a nyelvi-testi határok a „valódi” találkozást? Képesek vagyunk-e szavak és cselekvések nélkül is ráhangolódni a másikra?
A parázsban megbúvó szenvedélyek felszínre törnek-e? A parázson járás több nép kultúrájában jelentőséggel bíró rituálé, a bátorság, az ismeretlennel való megküzdés fogalmai kapcsolódnak hozzá.
A hétköznapok „állandó” szereplőit szeretnénk megidézni, akik képesek megfeledkezni önmagukról, miközben a parázson járnak… Mindezt Verdi mágikus zenéire tesszük, emléket állítva a kiváló zeneszerző munkásságának és küzdelmekkel teli életének.
A Társulatról: A Maesteén társulat 2012-ben alakult. Vezetője, Sardar Tagirovsky (Laboratorium Animae Film és Színházi Társulat alapítója és rendezője). A társulat egyik alapvető célja egy nemzetközi együttműködés kialakítása, idegen kultúrák megismerése, felfedezése…

Rendező: Sardar Tagirovsky
Szereplők:
Bátyai Éva
Béres Miklós
Csernus Júlia
Dávid Zsuzsa
Erkel Hanna
Farkas Kristóf
Galambos Zsófi
Laczkó Vladimir
Lukács András
Perdy-Fazakas Brigi