túl a normák zaján
PLAY TO CHANGE – MUNKABEMUTATÓ
  • 2012.08.04. 20:00

Kik szorulnak ki a városi térből és kinek van a városhoz joga? Mi köze mindehhez a színháznak? A „Play to change” nemzetközi színházi tréning során a városi társadalmi bevonás színházi eszköztárát kutatjuk.

A munkabemutatón, melyre 2012. augusztus 4.-én 20:00-ai kezdéssel kerül sor az egész hetes munka eredményeinek villanásait különböző állomásokon keresztül szeretnénk nemcsak megmutatni, hanem ezeken keresztül közös játékra is invitálni a nézőket a Bakelit posztindusztriális tereiben.

A tréningre a magyar résztvevők mellett 11 országból (Spanyolország, Anglia, Törökország, Írország, Portugália, Németország, Görögország, Ciprus, Lettország, Olaszország, Románia) érkeznek fiatalok, akik a színház és szociális szakma területein dolgoznak. A trénerek is különböző országból érkeznek és más-más módszereket és technikákat alkalmaznak munkájuk során. Riccardo Brunetti olasz tréner régóta dolgozik fiatalokkal interkulturális környezetben, több az aktív állampolgárságot és színházat ötvöző nemzetközi tréninget és előadást valósított meg, pszichológia, színház és etnomuzikológiát és zene tanulmányokat folytatott, valamint konfliktuskezelést tanult színházi módszerekkel. Emanuele Nargi a Goldsmith University of Londonon performansz tanulmányokból végzi doktoriját és szintén számos nemzetközi projektben részt vett, mint előadó és képző, különösen a fizikai színház érdekli. Rajtuk kívül két képző, Laura de Witte és Szabó Veronika a fórumszínház módszereivel fogják megismertetni a résztvevőket, amely módszert kifejezetten közösségi problémák megjelenítésére találtak ki, arra, hogyan lehet a színház nyelvén társadalmi fórumot tartani.