túl a normák zaján
SZÍNÉSZMESTERSÉG TRÉNING ÉS MŰHELYFOGLALKOZÁS
  • 2010.12.04. 12:30

ecemberben újra a Bakelitben vendégszerepel a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely előadása, a Részletek a bolyongás meséiből. A színészmesterség tréningen a résztvevők a társulat egyedi munkamódszerébe nyerhetnek betekintést.

Decemberben a Bakelitben vendégszerepel a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely előadása, a Részletek a bolyongás meséiből. A nagysikerű előadás (már több, mint 260-szor játszották, több díjat nyertek, és számos külföldi országban szerepeltek vele, legutóbb Thaiföldön turnéztak) mellett a társulat rendszeresen tart műhelyfoglalkozásokat az érdeklődők számára. Ezeken a tréningeken alkalom nyílik megismerni a társulat egyedi munkamódszerét, ezúttal Budapesten, a Bakelit Multi Art Centerben, december 4-én és 5-én.

A színészmesterség tréning a színészképzés egyik legfontosabb alapja. Egy szellemi kaland, egy önmagammal és a társaimmal való jelenidejű találkozás, amely során olyan nem megszokott helyzetbe kerül a tréningező, a színész, amibe civilként ritkán, vagy egyáltalán nincs esélye. Mindez azért történik, hogy lehetőséget kapjon önmaga belső világának, érzelmeinek felkutatására, megélésére és annak minél expresszívebb, erőteljes színházi nyelvben történő kifejezésére, hogy a megtapasztaltakat tudja beépíteni egyre bővülő eszköztárába.

Ugyanakkor személyiségfejlesztés szempontjából is fontos a rendszeres tréningezés, hisz segít önmagunk és társaink jobb, teljesebb megismerésében, és ez elengedhetetlen úgy a színpadi munka, mint létezésünk, életvezetésünk szempontjából. Ezért szoktuk mondani, hogy a színház csak ürügy. Így a tréning is csak ürügy arra, hogy közelebb kerüljünk a belső világunkhoz és egymáshoz.

A budapesti tréningeken olyan gyakorlatokkal találkozhat a kíváncsi tréningező, amely tipikusan az Osonó Színházműhely módszereire és színházi nyelvére alapulnak.

Egy tréning alkalom 2,5-3 órás foglalkozásból áll. A tréning minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes, a résztvevőket jelentkezési sorrendben tudják fogadni. Időpontok: 2010. december 4. 10:00 és 12:30, 2010. december 5. 10:00.

A tréningen résztvevők kiemelt kedvezménnyel – 1000 forintért – tekinthetik meg a Részletek a bolyongás meséiből című előadást.

Jelentkezés: név, kor és elérhetőség megadásával a program[kukac]bakelitstudio.hu e-mailcímen.

A jelentkezési határidő: 2010. november 25.