túl a normák zaján
BELGÁK FESZTIVÁLJA, 3. NAP
  • 2010.10.05. 17:00

Mottó:
“- Álljanak balra a vallonok, jobbra a flamandok!
– Rendben! De hová állhatnak a belgák?”

A Magyar Szín-Játékos Szövetség és a Bakelit Multi Art Center közösen hirdetett színjátszó találkozót Belgák Fesztiválja címen. Előadásuk bemutatására buzdítottuk azokat a felnőtt- vagy diákszínjátszó öntevékeny (alkalmi vagy állandó) társulatokat, amelyek bármilyen okból nem vettek részt ez évben színjátszó fesztiválon.

ELŐADÁSOK:

17:00, Kuckó:
Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott
▶ A Q/ CSOPORT előadása, rendezte: Nagy L. Tamás
▶ Shakespeare Hamletjének két lóti-futi mellékszereplője bolyong a kizökkent időben. Megbízásuk van, feladatuk, amit képtelenek teljesíteni. Abszurd elmélkedéseik közepette bolyonganak az elkerülhetetlen, értelmetlen halál felé, mialatt Hamlet hősi küzdelme, önmaga, és a trónbitorló nagybátyja ellen a szemük előtt, mégis mintegy mellékesen zajlik.

19:00, Hangár:
Etűdök
▶ A FELHŐJÁRÓK DRÁMACSOPORT MOZDULATSZÍNHÁZ előadása, rendezte: Szélpál Stefi és Rédli Éva
▶ A Felhőjárók Drámacsoport tagjai olyan felnőttek, akik értelmileg illetve mozgásukban akadályozottak. Mivel ezek a sérült emberek verbálisan nehezen nyilvánulnak meg, ezért létrehoztunk egy mozdulatszínházat, ahol a gesztusoké és a testbeszédé a főszerep.

20:00, Stúdió
PRIMA MATERIA
▶ A GROPIUS SZÍNHÁZI MŰHELY előadása, rendezte: Katona Imre
▶ Műfajok, életkorok, kultúrtörténeti korszakok, eszmerendszerek, emberek és istenek koktélja, amelyek itt és most létünkben mindig felbukkannak – vagy egy kirakatban, vagy a rádióból, vagy álmainkban, vagy érdeklődésünkben.

Fellépő társulatok:

– Q/ CSOPORT, Budapest
– FELHŐJÁRÓK DRÁMACSOPORT MOZDULATSZÍNHÁZ, Százhalombatta
– GROPIUS SZÍNHÁZI MŰHELY, Budapest