túl a normák zaján
CHRIS CORSANO/CÉLINE LARRÉRE: ÚGY HALLOM, MOZOG – ZAJ ÉS CSEND PROJEKT
  • 2010.10.21. 20:00

„Közös teret és időt osztunk meg egymással, hogy gyakoroljuk az előadói kapcsolatot a (nem) látható és (nem) hallható dolgok között.”

“Egyik performanszát nézve/hallgatva/érzékelve találkoztam Chris Corsanóval először. A sejtjeim megmozdultak odabent és úgy döntöttek, hogy nekünk együtt kell dolgoznunk hisz’ mindketten hallható mozdulatok és mozgó hangok vagyunk. Mindketten hang- és mozgásimprovizációval foglalkozunk, annyi különbséggel, hogy egyikünk zenészként/dobosként, másikunk táncosként/előadóként. Azaz egyszerre használunk teljesen azonos és teljesen különböző technikákat/fókuszokat.

Hát akkor…? Mi a közös alapunk? Melyek egyediségeink? Miféle új horizont nyílhat előttünk, ha megosztjuk egymással egy élményünket/tapasztalatunkat?

Ezek a kérdések ösztönöznek arra, hogy személetünket/kísérleteinket termékeny módon kicseréljük és sok-sok kutatás és felfedezés útján rátaláljuk, saját bevett gyakorlataink hogyan tudnak kommunikálni egymással. Egyszóval a projekt lényege, hogy közös teret és időt osztunk meg egymással, hogy hangokat és mozdulatokat, testet és dobot, érzékelést és cselekvést fedezzünk fel és hogy gyakoroljuk az előadói kapcsolatot a (nem) látható és (nem) hallható dolgok között.” (CL)

Céline Larrére
28 éves kaukázusi típus, zömök testalkatú, 1,688 méter magas, mogyoró barna hajú francia /// előadóimprovizátorszakácsnőkézíróakrobataolvasójódliénekes /// tehéntejen és baletten nevelkedett távoli vidéki környezetben /// szilaj kortárstáncot, vad filozófiát és szőrös etológiát tanult…

Chris Corsano
Olyan neves művészekkel dolgozott együtt, mint Paul Flaherty, Thurston Moore vagy Björk. Az évek során saját ütős nyelvezetet fejlesztett ki, amelyet rendkívüli amplitúdója és kimeríthetetlen tartalékai jellemeznek. Az elmúlt évtizedek egyik legnemesebb, legnagyvonalúbb improvizációs művésze.
http://www.cor-sano.com