túl a normák zaján
SZÍNÉSZMESTERSÉG TRÉNING ÉS MŰHELYFOGLALKOZÁS
  • 2010.04.12. 16:00

Április 11-én és 12-én a Bakelitben fog vendégszerepelni a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely előadása, a Részletek a bolyongás meséiből. A nagysikerű előadás (már több, mint 260-szor játszották, több díjat nyertek vele, és számos külföldi országban szerepeltek vele, legutóbb Thaiföldön turnéztak) mellett a társulat rendszeresen tart színésztréningeket első sorban a középiskolás korosztály számára. Ezeken a tréningeken meg lehet ismerni a társulat egyedi munkamódszerét. Magyarországon most fognak először tréning foglalkozást vezetni a Budapesten, a Bakelit Multi Art Centerben április 10-én, 11-én és 12-én.

A színészmesterség tréning a színészképzés egyik legfontosabb alapja. Egy szellemi kaland, egy önmagammal és a társaimmal való jelenidejű találkozás, amely során olyan nem megszokott helyzetbe kerül a tréningező, a színész, amibe civilként ritkán, vagy egyáltalán nincs esélye. Mindez azért történik, hogy lehetőséget kapjon önmaga belső világának, érzelmeinek felkutatására, megélésére és annak minél expresszívebb, erőteljes színházi nyelvben történő kifejezésére, hogy a megtapasztaltakat tudja beépíteni egyre bővülő eszköztárába. Ugyanakkor személyiségfejlesztés szempontjából is fontos a rendszeres tréningezés, hisz segít önmagunk és társaink jobb, teljesebb megismerésében, és ez elengedhetetlen úgy a színpadi munka, mint létezésünk, életvezetésünk szempontjából. Ezért szoktuk mondani, hogy a színház csak ürügy. Így a tréning is csak ürügy arra, hogy közelebb kerüljünk a belső világunkhoz és egymáshoz. A budapesti tréningeken olyan gyakorlatokkal találkozhat a kíváncsi tréningező, amely tipikusan az Osonó Színházműhely módszereire és színházi nyelvére alapulnak.

Egy tréning alkalom 2,5 -3 órás foglalkozásból áll. A tréning minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes, a résztvevőket jelentkezési sorrendben tudjuk fogadni.

Alkalmak: 2010. április 10. szombat 10h-kor, 15h-kor és 18h-kor, április 11-én vasárnap 14h-kor és 12-én hétfőn 16h-kor.

A tréningen résztvevők kiemelt kedvezménnyel – 1000 forintért – tekinthetik meg a Részletek a bolyongás meséiből című előadást.

Vezeti:

– Fazakas Misi – a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatanszékének vezetője, színészmesterség tanára, az Osonó Színházműhely rendezője

– Bartha Lóránd – a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatanszékéne színészmesterség tanára, az Osonó Színházműhely színésze