túl a normák zaján
GÓTIKUS METÁL FARSANG
  • 2009.02.28. 18:00

2009 február 28.án 18h-tól várunk minden vad gótika rajongót a régi fésűsfonó gyár területén elhelyezkedő, stílusát tekintve erősen underground és extrém elemeket mutató Bakelit Multi Art Centerbe!

Igazi farsangi buli lesz fekete-bordó színekbe öltöztetve, ahol a gótikus jelleget szolgáló elemek teszik a koncertek látogatói számára is felejthetetlenné a helyszínt!

Négy zenekar lép fel az este, bár-bár némelyik mutat más zenei elemeket is, de az összsúly egyértelműen a gótikus metál vonal, hol dallamosabban, hol zúzosabban…

Ha már jössz, ne felejts el regisztrálni a honlapon, egy korsó Bakelit sörért! Egy név, egy mail, egy sör!

Itt megteheted akár most is!

A rendezvény napján 19h-ig tudod átvenni a regisztráció után járó sörkuponod!

http://www.bakelitstudio.hu/sor_reg.php?sornap=2009.02.28%20-%20Gotikus%20Metal%20Farsang

Programok:

Dharma :19h
Wet Lips :20h
Gyöngyvér: 21h
VelvetSeal: 22h
Jelmezszépségverseny: 23h
Dj. Bennyvel rockbuli kimerülésig
Fellépőink:

Dharma 19h

A 2007 januárjában alakult banda zenéjét az atmoszfrékius hangzásvilág, orientális dallamok, harmóniák, őszinte szövegek jellemezték az első szerzeményeikben, ami meghatározta a kialakuló, nemzetközi szinten is egyedi stílust.

2008 Novemberében elkészült bemutatkozó albumunk anyaga, melynek címe Heavenly Hell. A lemez decemberi online kiadását és terjesztését 23 országban a Poison Tree Records végzi. Az itthoni megjelenés februárban várható a Hammer Records gondozásában, addig is meghallgatható négy új nóta a MySpace-en:

Web : www.dharma.extra.hu

http://www.myspace.com/dharmaofficial

Wet Lips 20h

Az együttest Estendor Lin énekes és Amola Love basszusgitáros alapították 2007. nyarán, azon céllal, hogy a hogy az indusztriális zenét hazánkban ismertté tegye. Zenéjükbe különböző hatásokat építenek be, az indusztriálistól a metálon át a gótikusig, zúzós gitárriffek és elektronikus dallamok sajátos egyvelegét játsszák egyre bővülő közönségük előtt, fiatal zenekaruk ellenére egyre nagyobb sikerrel.

2008. február 22-én debütált a zenekar, azóta szinte az összes nagyobb budapesti rockklubban felléptek.

Web : www.wetlipsband.com

www.myspace.com/wetlipsband

Gyöngyvér 21h

Az öttagú zenekar 2005-ben alakult Dunaújvárosban. A fiúk magyarul énekelnek, a Paradise Lost és HIM fémjelezte gót metál vonalon haladva dolgoznak azon, hogy valami frisset, újszerűt hozzanak létre.

Öt fiú, egy zenekar, akik dallamos, de mégis zúzós és érzelmes, gót rock és modern metál alapú zenét játszanak: ez a Gyöngyvér. A Gyöngyvér eddig hét demót és két nagylemezt (NAIL RECORDS) tudhat magáénak. A zenekar jelenleg a harmadik albumot beharangozó online maxin dolgozik – amely februárban lát napvilágot –, e mellett azonban még számos érdekességet tartogat a rajongók számára. 2009-ben ismét klipekkel, sok jó dallal és koncerttel készülnek a fiúk.

Web: www.gyongyver.hu

www.myspace.com/gyongyvermusik

VelvetSeal 22h

A zenekar ötlete 2006 nyarán fogant meg egy olyan stílus megalkotassanak reményében, amely nemcsak az itthoni, de az Európai zeneiparban sem mondható mindennapinak. Rengeteg stílust ötvözve, a koncepció egy olyan zene megalkotása volt, amely Gótikus vonalat követve tiszta női énekhanggal főszerezett, de ugyanakkor modern, és „zenei kihívásokban” gazdagabb. Az igencsak előtérbe helyezett szimfonikus darabok, és a sötét hangulatú, néha mar-mar progresszív gitartémak, egy lenyűgözi és dallamos női énekhanggal „megpuhítva” jellemzik a VelvetSeal zenéjét, amely hamar nyomot hagyhat a hallgatóságban.

Egy kizárólag e célból készült promóciós lemez megalkotásának köszönhetően a zenekar 2007 áprilisában, nem sokkal megalakulása után mar egy színpadon debütálhatott a Gothica fesztiválon a műfaj legnagyobb nemzetközi és hazai képviselőivel.

A nemrégiben elkészített első nagylemezük igen pozitív fogadtatásra lelt több országban. Magazinok, webzinek és kiadók világszerte igen elismerően cikkeztek a debütáló korongról, és nem egy közülük rögtön a műfaj legnagyobbjai mellé helyezte nevüket, ami egy debütálás elött álló ismeretlen zenekar esetében igen egyedülállónak mondható.

Talán ennek is köszönhető, hogy a VelvetSeal nemrég leszerződhetett egy nemzetközi kiadóval, melynek gondozásában 2009 tavaszán a legtöbb országban megjelentetheti nagylemezét. A lemez hazai megjelenése a Hammer Records együtműködésével történik, melynek szárnyai alatt már számos magyar zenekar bizonyított az elmúlt időkben.

Web: www.velvetseal.com

www.myspace.com/velvetseal

Ne feledjétek, hogy JELMEZSZÉPSÉGVERSENY LESZ! A díjazottak között komoly alkoholmennyiséget sorsolunk! Ne hagyd ki!

Nem árt ha tudod azt, hogy ha időközben elfáradnál, itt is alhatsz, csak időben foglalj szobát, mert a háziasszonyunk éjjel már nem lesz, hogy beágyazzon!