túl a normák zaján
BARBARO KONCERT – UTÁNA DJ METHA
  • 2008.04.18. 21:00

Barbaro, az élő legenda

Cziránku Sándor, Herpai Sándor és Zsoldos Tamás – a Kárpát-medence zeneileg kikezdhetetlen nagyságai. Divatok, ideológiák zajos harcai között mi tart össze egy zenekart? Kézenfekvő, mára mégis furcsán egyszerűnek tűnő kijelentés: a ZENE. A Barbaro 20 éve létezik már. A virtuóz hangszertudás mellett a zene mindenen túli tisztelete adja azt az őserőt, ami szinte egyedülállóan sajátja a Barbaronak. A Barbaro akkor játszott világszínvonalú világzenét, amikor azt még fel sem találták. Következetes progresszivitása máig egyedülálló; négy ember közös munkájának csodája. Mert abban a „könnyed” végeredményben rengeteg munka van. Ha van Barbaro titok, akkor ez: csinálni, amit szeretünk, amiben hiszünk, és sosem adni fel!

Négy esztendeje negyedikként egy fiatal énekes, Both Miklós is egyenértékű tagja a csapatnak. A III. Barbaro album már ugyanúgy Mikié is. Szövegei, zenei ötletei, nagyszerű énekhangja és remek gitárjátéka szerves része immár a Barbaronak.

Húsz év – három album. Nem az évek száma, nem a mennyiség, hanem a korongon található 11 mű mutat meg mindent. Mit érez, mit gondol ez a négy zseniális zenész a világról, és benne a zenéről. A zenét elmesélni egyébként is nehéz. A Barbarot meg végképp nem is lehet. Inkább hallgatni kell! Jó nekünk, hogy elkészült, hogy hallgathatjuk a III-ast. Április 18-án, pénteken este 21 órától élőben is!

Szeretettel várunk mindenkit!

Cziránku Sándor

Herpai Sándor

Zsoldos Tamás

Both Miklós