túl a normák zaján
3 NO
  • 2007.02.24. 20:00

„Engem a táncban a belső motiváció érdekel alkotóként és nézőként egyaránt” (b.eniko)

Buday Enikő, titokban Japánban járt, másfél hónapot töltött Tanak Min butho nagymesterrel. A mestertől kapott tudás, a keleti-kultúra inspirálóan hat munkájára. Társaival műhelymunkák keretében próbál egy új, a kortárs tánc formanyelvétől eltérő, a formavilágot és az esztétikát megtagadó táncnyelvet kialakítani. Keresi és kutatja az improvizációban rejlő erőket és lehetőségeket. Előadásaiban nem a mozdulatok tökéletességére, hanem a mozdulatokkal feltörő érzelmekre és azok hatására a testre, a nézőre helyezi a hangsúlyt. Az utóbbi időben több japán művész is meglátogatta a making-present csoport műhelyét.

Takita Risa japán táncművész, Turcsány Villő fuvola és hangművész vendégszereplésével a 3no (Buday Enikő korábbi koreográfiája) szerkezetét felhasználó improvizáción alapuló performansz.

Takita Risa művészete a mentális folyamatokat ötvözi tánccal, mozgással, képzõmûvészettel és multimédiás technikákkal, sikerrel szerepelt több alkalommal Nagy-Britanniától, Hollandián és Lengyelországon keresztül Koreáig.

A Multi art est előadását egy egy hetes közös műhelymunka előzte meg. Közös munkájuk 14-én már látható volt a Sirály galériáján, a közönség nagy szeretettel és tetszéssel fogadta azt. Az akkor még csak 3 plusz 1 fős, ingyenes performansz mostanra 6 főre bővült. Az L1 Táncművek hozzásegítette a csoportot, hogy színházi körülmények között is megmutatkozhassanak, ezért köszönetünket szeretnénk kifejezni és minden más szervezetnek, személynek kik az elmúlt időkben támogatták, segítették munkánkat.

Kérjük, fogadják szeretettel és nyitottsággal a Bakelit MAC színpadán a sokfelől érkező, de egy irányba néző művészeket! Szeretettel várunk mindenkit!

Buday Enikő, Takita Risa (JP), Monojlovits Eszter, Muraközy Zsuzsa, Vostenák György (táncművész)

Turcsány Villő (fuvola és hangművész)

Solomon Zoltán, Th Gergő (elektronikus zenész)

Amper (technika)