túl a normák zaján
6. L1 KORTÁRS TÁNCFESZTIVÁL MEGNYITÓJA
  • 2007.03.07. 20:00

Az előadásokemellett a MU Színházban és idén először a Nemzeti Táncszínházbanlesznek megtekinthetők. A nyitóprogramot követő napon,
Dagmar Chalupkova (Cz) Gradina c. szólóját követően
Haraszti Adrienn – Jenei Gabriella: Transz-formációk című, a tánc és a rajz közös interakcióján alapuló előadását láthatjaa közönség. Majd
Pierre Nadaud koreogáfiája, a Jour de colére (A harag napja) következik, melynek három alkotója (Vojta Švejda (Cz), Frédéric Griot(Fr), Pierre Nadaud(Fr/Cz) ) a táncszínháznál többet, egy irodalmialkotást hozott létre, Jób könyvéből kiindulva.

Március 10-én amerikai-magyar koprodukcióknak ad helyet a NemzetiTáncszínház, az USA-ból érkező Zenon Dance Company három darabbal lépszínpadra. A Vermont couterpoint koreográfusa, Berger Gyula a 70 éves Steve Reichzenéjére újítja fel nyolcvanas években készített koreográfiáját, míg az Only you-t Ladjánszki Márta viszi színpadra. Az est különlegessége, hogy a két L1-es koreográfus először dolgozik a jazz- és moderntáncotprofesszionálisan művelő Zenon társulat tagjaival.

Az amerikai csapatsaját estjének címe Coda, ezzel zárul műsoruk. A zárónapon újra a Bakelit Multi Centerbe tér vissza a fesztivál, Mészöly Andrea Imprinting, majd Szabó Réka – Grencsó István – Hajnóczy Csaba – Kenderesi Gabi Jelenések című bemutatójával, valaminta Kampec Dolores koncertjével. Az előadások este 20 órakor kezdődnek, kivéve a Nemzeti Táncszínházestjét, mely 19 órakor kezdődik.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A találkozó ideje a március 7-e és 11-e közötti öt nap, a megnyitónak valamint
Javier Murugarren (NL) – Erikk McKenzie: Voor Margaretta címűprodukciójának a Bakelit Multi Art Center ad otthont.