túl a normák zaján
BAKELIT M.A.C. MEGNYITÓ
  • 2006.09.29. 20:00

A BAKELIT M.A.C. vezetője és létrehozója, Bauer Márton, felkérte a társulást, hogy művészeti tanácsként töltse meg programokkal az L1 Táncművek szomszédságában, immáron hivatalosan is megnyílt, új, színházi teret.

Az L1 Független Táncművészek Társulása szervezésében a 2006/2007-es évadban az L1 tagok előadásain kívül meghívott bel- és külföldi előadók mutatják majd be táncszínházi és színházi előadásaikat, így ezentúl az idelátogatók ismert és kevésbé ismert alkotókkal, alkotásokkal egyaránt találkozhatnak.

A szervezők hisznek abban, hogy a Soroksári út jövőbeni felújítása és a kulturális élet fizikai terjeszkedése még inkább létjogosultságot ad egy ilyen új tánc- és színházi kezdeményezésnek. A most nyíló színház fontos szempontnak tartja azt is, hogy széles választékban kínál programokat, nem pedig egyetlen ízlést tukmál a nézőkre. Szeretne szabadságot adni, hogy a nézők sok stílussal találkozhassanak, és választani tudjanak közülük.

A megnyitón Rókás László beszédén túl egy izgalmasnak ígérkező fotókiállítást tekinthetnek meg a résztvevők az épület fejlődésének fokairól, majd Hód Adrienn Fringe díjas koreográfus Fészek című darabjának egy részletét láthatják az OFF Társulat előadásában. Lesz ezen kívül még fantasztikus világzenei koncert a Club Era zenekarral és természetesen vendégváró eszem-iszom!

Ezen a napon délután, a városban járók pedig több ponton találkozhatnak a Bakelit megnyitóját ünnepelő és hirdető táncos performanszerekkel!

A megnyitó programja:

18 órától Performance a Deák téren az Üllői út-Körút sarkán az aluljáróban és a Boráros téren.
20 órától Rókás László megnyitó beszéde Fotókiállítás az épület egykori és átépített időszakából
20.30-tól Részlet Hód Adrienn Fészek c. koreográfiájából az OFF Táncszínház előadásában
21 órától Club Era koncert