túl a normák zaján
L1danceFest 2019 – LADJÁNSZKI Márta (H) 25/45 – meztelen nézőkkel
  • 2019.09.03. 19:00

Táncelőadások Est-sorozat 6. rész – ruhátlan nézőkkel
Az L1 Egyesület és a Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE) együttműködésében

Koreográfia/Koncepció/Előadó: Ladjánszki Márta
Zeneszerző/Zene: Flame Duo (Jávorka Ádám és Varga Zsolt)

Figyelem, a jegy megváltásával az előadáson a nézők is vállalják a meztelenséget! Minden vendéget kérünk, hogy hozzon magával törölközőt!

Támogatók: L1 Egyesület, Bakelit MAC, Műhely Alapítvány, NaVKE, EMMI, NKA Táncművészet Kollégiuma

www.L1.hu / www.martaatwork.com

A „Mit látott a mai előadás alkalmával?” kérdésre néhány nézői válasz: 

„Sok szépséget, természetességet, az élet megnyilvánulásait…”; 

„Természetességet, a test humorát, kortárs tánc mozdulatokat, vidámságot, a nézők bevonásának, aktivizálásának lehetőségeit.”; 

„Tiszta érzéseket, energiával körülvett testeket. Életenergiát, természetességet (természetes létállapotot). Fénylő testeket, testeket a fényben.”; 

„Márti személyében egy gyönyörű testű és lelkű, mélyen érző és remekül táncoló művészt. (Régi kedvencem.)”; 

„Egy rendkívül intenzív és személyes üzenetet az alkotóról.”

Ladjánszki Márta 2019-ben ünnepli 45. születésnapját és 25. évét annak, hogy visszakanyarodott a tánchoz és koncentráltan, a táncba vetett erős hittel dolgozik, alkot és hív társakat alkotásaiba. Rendhagyó jubileumi összejövetel, ahol a nézők éppen úgy, mint az előadó meztelenek.

Az L1 Egyesület hivatalos megalakulása óta (2002) Ladjánszki Márta művészeti vezetőként tevékenykedik, és 2011-től kiemelten az ő elgondolásait, művészeti irányvonalát is igyekszik segíteni az egyesület. Ritka pályafutása, ami a 20. életévében indult el célirányosan, megkerült minden eddigi hivatalos utat, csoportosulásokat, de mindig alázatosan itta magába a tudást és kimagasló mesterek tanításai, útmutatása révén ma már a magyar kortárs táncélet kiemelkedő alakja alkotóként, előadóként és nem utolsó sorban önkéntesen vállalt tehetségkutatóként kül- és belföldön. 2019-ben ünnepli 45. születésnapját és 25. évét annak, hogy visszakanyarodott a tánchoz és koncentráltan, a táncba vetett erős hittel dolgozik közöttünk, alkot és hív társakat alkotásaiba. Az előadás 2019. március 28-án került bemutatásra a „Táncelőadások estsorozat – meztelen nézőkkel” keretében. 


Ladjánszki Márta klasszikus balett, szertorna, jazz és modern tánc tanulmányait Magyarországon és Bécsben folytatta, majd 1996 végén alapítója volt a KOMPmÁNIA Kortárs Táncszínháznak, ahol táncosként és társkoreográfusként dolgozott. 2001-ben csatlakozott az L1 Egyesület munkájához, ahol művészeti alelnökként a mai napig dolgozik. Alkotó-művészként kortárs tánccal foglalkozik Budapesten, mint független koreográfus és táncos. Keresi a lehetőségeket, hogy megmutassa művészetét azoknak, akik érdeklődnek munkája és az emberi testről való gondolkodása iránt. 

Ő magából a testből, a belső gondolatokból nyeri az inspirációt, és a belső gondolatokat látható információvá alakítja. Hiszi, hogy mindenki más (nem csak külsőleg), és ettől gazdagabb az életünk. Ezért ünnepli minden darabjában a testet.