túl a normák zaján
Nibiru III – LOUD RING – Projekt és workshop prezentáció
  • 2019.12.13. 16:00 - 19:00

Egy különböző művészeti területekről érkező alkotócsoport (Vadas Zsófia Tamara koreográfus, előadó és táncpedagógus, Gryllus Ábris, média dizájner és zenész, Tóth Márton Emil, képzőművész, Zsigó Anna, dramaturg és Varga Viktória táncpedagógus) egy évet felölelő művészeti-művészetpedagógiai projektjének prezentációja, melyet 2019-ben a BE SpectACTive! Kreatív Európa partnerségi projekt keretén belül valósítottak meg. Ez a nemzetközi workshop folyamat a művészek egy hosszabb időre visszanyúló együttműködésének harmadik állomása. Az első fázis 2019 januárjában ért véget, melyben egy színpadi előadást mutattak be Budapesten, melyet a második lépcső követett egy performatív installáció formájában Berlinben 2019 nyarán.

A Nibiru egy feltételezéseken és víziókon alapuló interdiszciplináris alkotói folyamat, amely következtetéseket von le az emberiség és a Föld jövőjével kapcsolatban. Az öt alkotóművész négy különböző európai városban, Újvidéken, Prágában, Kortijk-ben és Budapesten dolgoztak 10-18 éves lányokkal, melynek során a hangsúlyt nem az elérendő eredményeken, hanem az élményalapú tanuláson és a jelen idejű alkotáson volt. A munkafolyamat egy kollektív kísérlet, amely a művészeti ágak közötti átjáráson és a generációk közti tudáscserén alapul.

A decemberi eseményen a kollektíva beszámol az egyéves munkafolyamatról és a kidolgozott metodikáról, majd a budapesti gyerekek workshop prezentációját mutatják be. A padlástérben az alkotók által készített installáció is megtekinthető.

Helyszín: Bakelit Multi Art Center
Időpont: 2019. december 13. 16h-19h

Ezen belül:
projekt prezentáció: 16h-17h
workshop prezentáció: 18h-19h

Az esemény ingyenesen látogatható, de a limiált nézőszámra való tekintettel regisztrációhoz kötött. Részvételi igényt kérjük az info@sinarts.org email címen jelezni.

Alkotók: Gryllus Ábris, Tóth Márton Emil, Vadas Zsófia Tamara, Varga Viktória, Zsigó Anna

Az esemény a “Be SpectACTive!” európai együttműködési projekt keretei között jött létre.

Producer: SÍN Művészeti Központ
Társproducerek: Bakelit Multi Art Center, Tanec Paraha, Buda Kortrijk, SKC Novi Sad

Támogatók: Az Európai Unió Kreatív Európa projektje, Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán programja, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Műhely Alapítvány, Katlan Csoport