túl a normák zaján
Samara Hersch: Body of knowledge – munkabemutató
  • 2019.12.09. 20:00 - 21:30

A munkabemutató a Be SpectACTive! projekt keretei között valósul meg.

A Body of knowledge egy intim beszélgetéseken alapuló darab Samara Hersch rendezésében. Az alkotó csoport és csapat kamasz bevonása által készíti el az előadást.

A munkabemutató során a néző egy beszélgetés részesévé válik. Egy beszélgetés különböző generációk között, mely megkérdőjelezi a testről alkotott feltételezéseinket. Terítékre kerül például a szexuális felvilágosítás kérdésköre és a testtudatosság, a testről való tudás formái (kontra megtestesült tudás); olyan kérdések vetődnek fel, mint a szexualitás, határok, gyönyör, intimitás, szégyen, gyász, megvetés, öregedés, halál.

A darab felnőtt közönség számára készült kamaszok részvételével, akik különböző helyszínekről, saját szobájukból telefonálnak. Ez a távolság és távoliság felveti többek között a megtestesülés kérdését, és hogy hogyan figyelünk (vagy nem) saját testünkre és mások testére.

A generációk közötti párbeszéd arra kényszerít bennünket, hogy újragondoljuk a tudás létrejöttének, elnyerésének és megosztásának útjait. A hatalom újrarendeződik. A tanár és diák, felnőtt és gyerek, az előadó és a közönség elkezd összekeveredni.

Itt vagyunk, együtt, ebben a pillanatban, próbáljuk kibogozni ezt az egészet…