túl a normák zaján
ELHALASZTVA – A ‘TÁNCELŐADÁSOK ESTSOROZAT – MEZTELEN NÉZŐKKEL’ bemutatja: Aleksandar GEORGIEV (MK/BG/SWE) & Darío Barreto DAMAS (SP): MOONLIGHT
  • 2020.04.28. 19:00 - 20:00

A jelen helyzet következtében, figyelembe véve a kormány határozatát, a lakosság érdekeit, és a közegészségügyi szempontokat, az előadást elhalasztjuk. A megvásárolt jegyek felhasználhatóak egy hamarosan meghatározásra kerülő időpontban. Megértéseteket köszönjük!

a ‘TÁNCELŐADÁSOK ESTSOROZAT – MEZTELEN NÉZŐKKEL’ bemutatja:

„az L1 Egyesület – a NaVKE – a Bakelit MAC együttműködésében – a Be SpectACTive! program keretében, ahol az előadást a Bakelit MAC aktív nézői válogatták a programba”

VENDÉGÜNK:Aleksandar GEORGIEV (MK/BG/SWE) & Darío Barreto DAMAS (SP): MOONLIGHT

fotó: Urska Boljkovac

A ‘TÁNCELŐADÁSOK ESTSOROZAT – MEZTELEN NÉZŐKKEL’  és az együttműködés alapötlete Ladjánszki Mártától (L1 Egyesület) származik, akivel a NaVKE (Naturisták Virtuális Klubja Egyesület) 2007-ben került kapcsolatba. Akkor több sikeres táncelőadásukat láthatták a naturista nézők.
2018-ban egy hosszabb távú programot indítottak el, amiben több előadás került terítékre, sőt, az első két, zártkörű előadás után a harmadik alkalommal megnyitották a kört és bárki, aki vállalta, hogy ruhátlanul nézi meg az előadást nézőként csatlakozhatott. A sorozat eredményesen debütált és 2019-ben 4 alkalommal hívták a vendégeket csatlakozni.

2020 az első év, amikor először vesz részt a programban külföldi alkotás is.


Figyelem, a jegy megváltásával az előadáson a nézők is vállalják a meztelenséget!

Kérjük, hozza a saját törülközőjét, hogy rá tudjon ülni.

www.L1.hu / www.navke.hu

www.bmac.hu / www.bespectactive.eu

A MOONLIGHT elődás két koreográfus és táncos közös alkotása: Aleksandar Georgiev (Ace) és Darío Barreto Damas jegyzik a munkát. A művészeti együttműködésben a közös akotás és közös szerzőség egy családi helyzetben.

BIOS:

Aleksandar Georgiev:

Aleksandar Georgiev / koreográfus / előadóművész / www.aleksandargeorgiev.com

Aleksandar tanuló évei alatt számos formális és informális tréningen vett részt, úgymint a NOMAD, SPAZIO, DanceWeb, 50 Days Fly Low and Passing Through és a Critical Practice program (3. generáció), mesteri fokozatát pedig a DOCH koreográfusi képzésén szerezte meg 2014-ben.

Munkáját illetően a nomád szemléletet jegyében jó néhány helyen megfordult az elmúlt évek során, ám az utóbbi 4 évben Stockholm, Szófia, Szkopje, és Tenerife városait tekinti munkabázisainak. E változás egyben egy másfajta hozzáállást is igényel a részéről, jelesen egy párhuzamos jelenlétet a folyamatos önmegújulás helyett. Míg hosszú évekig a kollektív szerzőiség alapelveit kutatta, jelenleg az együttélés, együttlétezés gyakorlataira fókuszál.

Nemrégiben útjára indította a CO-series néven futó koreográfiai kutatást, mely kutatás az együttlétezés kérdésköreire irányuló különböző művészeti gyakorlatok és metódusok feltárására fókuszál, hiper- és holográfia a tánc és koreográfia teleszkópján keresztül.

2008 óta aktív az előadóművészet területén, koreográfiái számos európai helyszínen és fesztiválon bemutatásra kerültek. Nemrégiben Dario Barreto Damas és Zhana Pencheva koreográfusokkal együttműködésben megalapította a STEAM ROOM nevű nemzetközi kulturális és művészeti projektet.

Darío Barreto Damas:

Darío Barreto Damas táncos, koreográfus. Szófia, Szkopje, Stockholm és Tenerife városaiban él és dolgozik. Munkája során a kölcsönös és kollektív alkotás funkcionális rendszereire fókuszál (mind az egyéni, mind pedig a társas alkotó folyamatokat illetően).

Tanulmányait a tenerife-i Teatro Victoria, a barcelonai Institut del Teatre és a DOCH egyetemén végezte. Vendégtáncosként együtt dolgozott Cullberggel és a Cristina Caprioli által vezetett CCAP társulattal.

Táncosként az alkalmazkodás, a figyelem és az ökológia kérdésköreire fókuszál a tánc függetlenségén keresztül. Koreográfiáira jellemzőek az utópisztikus, álomszerű terek, a dekontextualizációk és az érzékiség. Fontosnak tartja a kutatási struktúrákat, melyek túlélési stratégiaként szolgálhatnak saját munkáit illetően.

Aleksandar Georgiev és Zhana Pencheva mellett tagja és társalapítója az informális STEAM ROOM csoportnak.

✨✨✨✨
Kedves meztelen nézők!
Az est különlegessége és a felkínált lehetőség miatt hasznos információkat szeretnénk szolgálni Nektek:

• A jegy megvásárlásával a nézők is vállalják a meztelenséget; csak meztelen közönség (beleértve az előadás technikusát is) vehet részt az eseményen.

• A jegyek ellenőrzése után a nézők a színházi térbe lépnek, ahol levetik ruhájukat és elfoglalják a helyüket.

• A résztvevőket felkérjük, hogy üljenek a saját törülközőjükön – ne felejtsék elhozni (az előadás helyszíne mindig másféle ülőlehetőséget ajánl, ezért a törülköző használata higiéniai okokból hasznos lehet).

• Az előadás kezdete után nincs lehetőség a későn érkezők beengedésére, és nincs lehetőség a térbe való újra belépésre (ha úgy dönt, hogy elhagyja az ea. vége előtt)

• az előadás során szigorúan tilos az audio-, a video- vagy a fotódokumentáció készítése az előadásról és a többi résztvevőről

• az előadás végeztével, amikor mindenki felöltözött, nyitottak vagyunk a beszélgetésekre!
Maradjon velünk, és ossza meg tapasztalatait másokkal!
✨✨✨✨