túl a normák zaján
ONLINE L1-est
  • 2020.11.11. 19:00 - 20:00
Fotó: Kovács István

Ismét találkoznak az L1 Egyesület művészei a Bakelit MAC együttműködésében és befogadásával. Az alkalom különleges, hiszen az utóbbi fél évben hozott korlátozások okozta helyzetben nehezebb az élő találkozás. Viszont ez a közös megmutatkozás az egyesület művészeinek és a nézőinek is minden alkalommal egy fontos megjelenés, úgy döntöttek, hogy ismét az online térbe helyezik magunkat.

Mindehhez csupán annyit kell tenni, hogy a megjelölt napon csatlakoznak a nézők az „elegy hírek” FB-oldalán, ahol 19 órakor veszi kezdetét az aktuális premier.

Az este keretében az L1-művészek aktuális munkáit ajánlják fel, ahol az előadások mindegyike az online térben történő performativitással foglalkozik.

Az alábbi akciók/előadások láthatóak:
Ladjánszki Márta (L1-tag): „Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…”
Syporca Whandal (L1-tag): Bábel – mindenünk a semmi
Horváth Ádám Márton – Koroknai Zsolt – Varga Zsolt (L1-tagok): Zsoám project

Az estek online közvetítését segítik:
Erdős Balázs, Kovács István, Lajti Balázs, Mácsik Péter, Vasi Zsófia
Házigazda: Ladjánszki Márta
Támogatók: L1 Egyesület, Bakelit MAC, Kreatív Európa Program, EMMI, NKA Táncművészet Kollégiuma, p’ARToló

Az L1 Egyesületről röviden
Az 1998 óta önszerveződő mozgalomként, majd 2002-től hivatalos formában és 2011-ben újjáalakult szervezeti felépítésben és tagsággal kibővült L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület a magyar független előadó- és alkotóművészet képviselőit igyekszik legjobb szakmai tudásával segíteni kül- és belföldön egyaránt.
Magyarországon jelenleg a szervezeti struktúrákon kívül dolgozó független művészek képzési, támogatási és megjelenési lehetőségei végtelenül szűkösek, ami a magas szintű alkotómunkát lehetetlenné, kilátástalanná teszi. Az egyesület által képviselt művészek számára elengedhetetlen az a segítő szakmai közeg, amely által bekapcsolódásuk a helyi, nemzeti és nemzetközi vérkeringésbe, szakmai előmenetelük és megjelenési lehetőségeik kitágulnak.
Céljuk, hogy a frissen pályára lépő magyar alkotó- és előadóművészek, valamint a már egy ideje alkotói energiával dolgozó művészek ne legyenek magukra hagyva, hanem szakértői háttérrel és valódi gyakorlati ismeretekkel felvértezve dolgozhassanak egy egymásra odafigyelő közegben.
A művészek saját szakmai fejlődését, képzését és megmutatkozását igyekeznek előtérben tartani. Az egyesület tagsága bővül a rezidensekkel, növekszik tömegbázisa, gyarapszik szakmai sokszínűsége és értékes alkotásokat tár a nézők elé.
A hosszú távú együttműködés során az egyesület koncepciózus és átfogó gondolkodásra és (ön)reflektív magatartásra ösztönzi művészeit, hogy tudatos, széles látókörű, képzett művésszé, a magyar táncélet és társterületek potenciális formálóivá válhassanak.