túl a normák zaján
Markéta STRÁNSKÁ (CZ) FLY!
  • 2021.04.27. 19:00 - 23:55

L1danceFest 2019 – Budapesten az L1 Egyesület szervezésében

nemzetközi kortárs táncszínházi előadások fesztiválja

2019. Szeptember 4-én rögzített felvétel

Markéta STRÁNSKÁ (CZ) FLY!

Koreográfus/Előadó: Markéta Stránská

Fényterv: Zuzana Režná/ Zuzana Bottová

Zene: Jan Kratochvíl

Színpadkép/Jelmez: Monika Urbášková

Mentor: Lucia Kašiarová, Jean Gaudin

Grafika: Tomáš Bárta

Produkciós menedzser: Andrea Švandová/ Markéta Stránská

Támogatók:Cseh Centrum Budapest, Cseh Köztársaság Kulturális Minisztériuma

A fesztivál fő támogatói: L1 Egyesület, EMMI, NKA Táncművészet Kollégiuma, Bakelit MAC

www.L1.hu

www.bmac.hu

Beszélgetés az alkotókkal: http://talkingthroughv4plus.blogspot.com/2019/09/marketa-stranska-cz.html

„Miként szembesülünk új lehetőségeinkkel, az elénk táruló alternatívákkal? Hogyan keresünk és fedezünk fel új utakat, hogyan bírkózunk meg a szokatlannal, de egyben lehetségessel?”

Alátámasztásunk csökkenése mennyiben befolyásolja a fizikális és mentális stabilitásunkat? Milyen az, amikor elérjük határainkat? Miként szembesülünk új lehetőségeinkkel, az elénk táruló alternatívákkal? Hogyan keresünk és fedezünk fel új utakat, hogyan birkózunk meg a szokatlannal, de egyben lehetségessel? 

FLY! – Markéta Stránská, koreográfus, előadó és fizikoterapeuta táncszólója.

Alátámasztásunk csökkenése mennyiben befolyásolja a fizikális és mentális stabilitásunkat? Milyen az, amikor elérjük határainkat? Miként szembesülünk új lehetőségeinkkel, az elénk táruló alternatívákkal? Hogyan keresünk és fedezünk fel új utakat, hogyan birkózunk meg a szokatlannal, de egyben lehetségessel? Hogy feladjuk előítéleteinket?

Markéta Stránská, táncos, koreográfus és fizikoterapeuta táncszólója rávilágít arra, hogy minden eltérés gazdagító lehetőségeket, fizikálisan és mentálisan is új útvonalakat kínál. Minden gát lehetőség saját kreativitásunk, játékosságunk és képzeletünk felébresztésére. A FLY! fizikai élettapasztalat egy lábbal, egy protézissel és két mankóval.

MEDIA / VIDEO TEASER

https://vimeo.com/293511253 and psw is LET2018

https://operaplus.cz/dvoji-tanecni-zastaveni-duet-o-vznaseni-ve-zvukovych-vlnach-a-solo-o-jedinecnosti / https://operaplus.cz/moje-kazdodenni-skladanka-rozhovor-s-tanecnici-a-choreografkou-marketou-stranskou/

http://www.tanecnizona.cz/index.php/recenze/item/820- let-marketo

Markéta Stránská prágai koreográfus, előadó és fizikoterapeuta.

2012 óta aktív részese a cseh kortárstánc-szcénának workshopok, táncórák résztvevőjeként, vagy előadóként.

2015-ben előadóként részt vett a VerTeDance (CZ) Absent (Chybění) című projektjében, amelynek koreográfusa Jaro Viňarský (SK).

A 2016/2017-es évadban a Cseh Táncplatform keretén belül részt vett az „Audience Jury” Be SpectActive projektben.

FLY! című szólójának elkészítése során Prágában részt vett a SE.S.TA. által kínált rezidencián, mentora Jean Gaudin (FR) volt. 2018 nyarán a Korespondance fesztivál keretein belül részt vett a FILLIMIT elnevezésű, fiatal koreográfusoknak szánt, nemzetközi platformon és Londonban a Candoco társulat nemzetközi nyári műhelyén.

2018 szeptemberében a FLY! című munkával koreográfusként is debütált, s az előadást számos alkalommal játszotta a Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és Franciaországban. Jelenleg egy új alkotáson dolgozik a 2019/2020-as évad számára, amelyben partnere a francia koreográfus, táncos, tanár és filmes Jean Gaudin.

A további vetítésekről ITT talál információt.

A jegy.hu ügyfélszolgálatát itt éri el // contact: online@interticket.hu
Jegyvásárlással, szolgáltatással kapcsolatos tudnivalók, gyakran ismételt kérdések: https://help.interticket.com/hu/article/online-streaming-jegyek-gyakran-ismetelt-kerdesek-1qdlp5y/