túl a normák zaján
VERES Flóra/TalkingBodies (H) Egy az egyben
  • 2021.05.13. 19:00 - 23:55

Az ONLINE JUBILEUMI VETÍTÉSSOROZAT keretében…

L1danceFest 2019 – Budapesten az L1 Egyesület szervezésében

nemzetközi kortárs táncszínházi előadások fesztiválja

2019. Szeptember 3-án rögzített munkabemutató felvétele

Alkotó/Koreográfus/Előadó: Veres Flóra (L1-tag)

Zeneszerző/Előadó: Horváth Ádám Márton (L1-tag)

Mentor: Ladjánszki Márta (L1-tag)

Fénytervező: Zakariás Máté

Videó/Fotó: Tóth Mátyás

Támogatók: L1 Egyesület, NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, EMMI, Inversedance
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre. 

A fesztivál fő támogatói: L1 Egyesület, EMMI, NKA Táncművészet Kollégiuma, Bakelit MAC

www.L1.hu

www.bmac.hu

www.facebook.com/FloraVeresMovingWorld

Beszélgetés az alkotókkal: http://talkingthroughv4plus.blogspot.com/2019/09/flora-veres-h-adam-marton-horvath-h.html

Az „Egy az egyben” egy világ ahol felpróbálhatjuk az élet szerepeit és szabadon alakíthatunk rajtuk.

„Férfi, nő, anya, apa, gyerek. Egyik szerepből lépünk át a másikba, miközben megmaradunk az elsőnek is lenni. Az „Egy az egyben” egy világ, ahol felpróbálhatjuk ezeket és szabadon alakíthatunk rajtuk. Belső utazás időn és téren át, érintve a szerelmet, hiányt, közösséget, magányt, nemeket és nemtelenséget, önmagunkat és egymást, hogy végül megérkezzünk az új önmagunkba…”

Kitől kapjuk az életet? Hogyan örököljük a sorsunkat? Valamit kapunk és valamit adunk tovább. „Egy az egyben, tiszta anyja ez a gyerek!” Hol van a személyiségünknek a határa? Ahol a testünké? Vagy az vajon képes kiterjedni és „átcsúszni” egy másik emberbe?

Belőlem van, az utolsó sejtjéig, húsa-vére, de nem én vagyok. Akkor ki vagyok én?

Hogyan változnak meg a szerepeim az élet folyásával? Gyermekből felnőtt leszek, de megmaradok valakinek a gyerekének is lenni. Valaki gyereke és valaki anyja. Valaki társa. Ki leszek én, amikor egy új szerepem lesz az életben?

„Egy az egyben” egy fizikális, tánc-performansz kutatás, a test és lélek újjászületését, az élet során való átalakulását, folyamatos formálódását, a személyiség rétegződését, színesedését járja körbe. Hogyan bújik elő az „ember” a testből, hogyan alakul át gyermekből szülővé, miközben megmarad gyermeknek is lenni. Hogyan hat ez a fejlődés a személyiségre, hogyan formálja a világlátást az „örökölt” élet. Mi az, amit kapunk, amivé leszünk vagy amit átadunk, hogyan van kapcsolatban múlt és jövő rajtunk keresztül? Életünkkel egy kis szeletet „vágunk ki” a világból és az Időből, ezt kapjuk és töltjük meg.

Ezt a kapott időt tömörítem most össze egy színházi előadás kereteibe.

„Ahhoz, hogy megértsük önmagunkat, megtaláljuk elakadásaink okait, feltárjuk szorongásaink, rosszkedvünk, kudarcaink magyarázatát, vagy megértsük, miért ismételjük újra meg újra boldogtalan párkapcsolati forgatókönyveinket, nem elegendő csak a saját életünket nagyító alá venni. Szüleink, nagyszüleink, soha nem látott őseink tapasztalatai, élményei, félelmei és szenvedései súlyos örökségként befolyásolják sorsunk alakulását. (…) egyetlen ember sorsa sem értelmezhető a transzgenerációs (vagyis generációkon átívelő) hatások figyelembevétele nélkül.” (Orvos-Tóth Noémi. Örökölt sors. 2018: 12 – 13)

VIDEO TRAILER

Veres Flóra az örök kereső. A Magyar Táncművészeti Főiskola után Hollandiában majd Belgiumban képezte tovább magát. Munkái és ösztöndíjak révén eljutott Spanyolországba, Franciaországba, Németországba, Szicíliába és az USA-ba, alkotói és táncos rezidenciákon vett részt. 2018-ban a hollandiai Fontys Művészeti Akadémia Performing Public Space szakán szerzett mesterszakos diplomát. 2016 óta folyamatosan együtt dolgozik a Cipolla Collectivával és TalkingBodies néven önállóan alkot. Munkáiban a test és lélek viszonyát kutatja, személyes és csoportos szinten is; a mindenkori jelen pillanat megélésének lehetőségeit, a szavak nélküli egymásra figyelés és közös megértés energiáit. 2018-ban az L1 Egyesület rezidens művésze, és 2019-től tagja.

A további vetítésekről ITT talál információt.

A jegy.hu ügyfélszolgálatát itt éri el // contact: online@interticket.hu
Jegyvásárlással, szolgáltatással kapcsolatos tudnivalók, gyakran ismételt kérdések: https://help.interticket.com/hu/article/online-streaming-jegyek-gyakran-ismetelt-kerdesek-1qdlp5y/