túl a normák zaján
Kovács Emese / Ziggurat Project Little Magic Box of Harmony
  • 2021.05.22. 19:00 - 23:55

Az ONLINE JUBILEUMI VETÍTÉSSOROZAT keretében…

Az L1danceFest 2018 keretében 2018.09.05-én rögzített felvétel a Bakelit MAC-ban

Előadók, társalkotók: Kovács Emese, Lukács Gergő. Sarlós Flóra Eszter 

Koncepció, koreográfia: Kovács Emese 

Vizuál: Szabó Kristóf – Kristoflab 

Hang: Tibor Nagy Grosso 

Támogatók: Pro Progressione, L1 Egyesület, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, Nástupište 1-12 (SK), VUNU (SK)

Az emberi test elválaszthatatlan a személyiségtől, és nem lehet tárgyiasítani, érvel Kathleen Richardson szexuális robotok elleni 2017-es nyilatkozatában. Lehetséges-e mégis, hogy a szexrobotok hamarosan olyan népszerűek lesznek, hogy az emberi kapcsolatok helyetteseként lépnek fel? Reálisak lesznek-e az olyan kérdések, mint egy teljesen embernek kinéző androiddal szeretkezni megcsalásnak számít-e, vagy az ember elvesztheti-e a szüzességét egy robottal? Szabó Kristóf vizuális művésszel szorosan együttműködve létrehozzuk “harmónia varázsdobozát”, ahol az interakcióba lépő közönség eldöntheti, a táncosnők mit csináljanak, miközben ők, mint termékek a szállítószalagon bukkannak fel és tűnnek el. A táncosok és a két oldalról létrejövő vetítés egy élő koreográfiai installációt hoz létre, amely lehetővé teszi a közönség számára a szabad választást, a teljes nemtörődömséget azonban nem. Az emberi szükségleteket és kívánságokat, a nőiesség sztereotípiáit és eredetüket kutatjuk. A performatív akcióban játszunk az illúziók és a valódi emberi érzések megteremtésével. A játékot a biztonság és a szervezettség érdekében egy genderneutral porondmester vezeti.

trailer: https://vimeo.com/296853831

http://zigguratproject.com/ // http://bmac.hu // http://L1.hu

Beszélgetés az alkotókkal: http://talkingthroughv4plus.blogspot.com/2018/09/emese-kovacs-h-and-her-team.html

Kovács Emese (1991, H) táncos, a budapesti székhelyű, de nemzetközi színtéren alkotó Ziggurat Project interdiszciplináris és térszenzitív kollektíva alapítótagja. A Kortárstánc Főiskola után a brnoi Janáček Academyn diplomázott táncosként. Dolgozott többek közt a Philippe Genty Társulattal (FR), Bataritával, Greenmay Tonggal (HK), az Orbita Társulattal (CZ), jelenleg Ladjánszki Mártával és a hamburgi General Humanity Labbal. Az L1 Egyesület tagja.

A további vetítésekről ITT talál információt.

A jegy.hu ügyfélszolgálatát itt éri el // contact: online@interticket.hu
Jegyvásárlással, szolgáltatással kapcsolatos tudnivalók, gyakran ismételt kérdések: https://help.interticket.com/hu/article/online-streaming-jegyek-gyakran-ismetelt-kerdesek-1qdlp5y/