túl a normák zaján
PR-Evolution Dance Company Kaleidoszkóp
  • 2021.05.18. 19:00 - 23:55

Az ONLINE JUBILEUMI VETÍTÉSSOROZAT keretében…

2016.10.18-án rögzített felvétel a Bakelit MAC-ban

Koreográfia: Nemes Zsófia

Táncművészek: Lőrinc Katalin, Horváth Zita, Tokai Rita, Krizsán Dániel, Haruka Kobayashi, Radvánszki Beatrix 

Videó: Rencontres Audiovsiulles és Sóos Viktória 

Zene: Szirtes Edina/ Mókus 

Dramaturg: Gyulay Eszter

www-pr-evolution.hu // www.bmac.hu

A darabban kortárs költők verseit dolgoztuk fel a tánc és a videóművészet eszközeivel, a francia Rencontres Audiovisuelles-el, illetve Sóos Viktória Vjjel együttműködésben, akik video mappinggel színesítik az előadást. Egy előadás az emberről, rólunk, kapcsolatainkról, önmagunkról. A szó mögötti tartalom egy másik értelmezésben jelenik meg, ahogy a kép kiegészíti, új perspektívába helyezi a verseket és a mozdulatokat. A művészetek különböző formái társakként működnek együtt, egy-egy mozaik kockát, színt képviselnek, raknak össze, hogy a Kaleidoszkóp-szerű képek formát öltsenek előttünk. Hol a vers, hol a videó, hol a tánc, hol a zene veszi át a fonalat, és vezeti a figyelmünket, hozzáadnak egy-egy érzetet, ez által teljesül ki a kortárs művészet pillanatban fogant jelenje… Az est során rövid etűdök jelennek meg a szemünk előtt, gyors egymásutánban követik egymást a különböző benyomások, szinte egy klip, ahogy a különféle impressziók hatnak ránk. A kortárs művészetek gazdagsága tölti be a teret és az időt. Ez a jelenünk, ebben élünk most. Egy lenyomat a jövőbe. Furcsa élőkönyv lapjait lapozgatjuk. Három dimenziós válogatás kortárs költők verseiből. Ahogy kinyílik különféle díszletek, hangulatok, versek esnek ki belőle. A figurák, mint a versek átrendezői, mint az oldalszámok húzzák magukkal a következő és következő képeket, és rendezik át a teret.

PR-Evolution Dance Company 2003-ban alakult. A világhírű londoni Rambert Dance Company-ból való hazatérése után, Kun Attila vezetése alatt indult el az állandó tagok nélküli, projekt rendszerben működő együttes. A társulat vezetését 2008-ban vette át Nemes Zsófia, aki előtte többek között a Szegedi Kortárs Balett szólistája volt. A PR-Evolution D.Co. 2014. óta kiemelt kategóriájú táncegyüttesként működik. Előadásiakban a tánc szépségén, mozdulatok kifejezőerején, az emberi test játékán keresztül jelennek meg előttünk azok a képek, hangulatok, érzések, melyek mindennapjainkat átszövik.

A további vetítésekről ITT talál információt.

A jegy.hu ügyfélszolgálatát itt éri el // contact: online@interticket.hu
Jegyvásárlással, szolgáltatással kapcsolatos tudnivalók, gyakran ismételt kérdések: https://help.interticket.com/hu/article/online-streaming-jegyek-gyakran-ismetelt-kerdesek-1qdlp5y/