túl a normák zaján
L1-est(ek) IZP módra 20220215 – Berger / Béres / Bot / Györke / Kovács / Rab-Kuti / Whandal
  • 2022.02.15. 19:00 - 21:00

Az L1 Egyesület a 2022-es évben folytatja az „L1-est(ek)” névre keresztelt rendezvénysorozatát

L1-est(ek) IZP módra 2022.02.15. 19.00 – 21.00

A már megkezdett „L1-est(ek)” előadóinak körét bővítik az NKA Imre Zoltán Program támogatásával annak célcsoportját jelentő fiatal és pályakezdő alkotók produkcióival; különösen nagy figyelmet fordítva arra, hogy a művészeknek mentorálásban is segítenek, valamint online és offline interjú-sorozattal a nézőknek és egymásnak is bemutatják az alkotókat.

Bot Ádám: #goshiwon work in progress – 20’ – Stúdió színház
Rab-Kuti Alexandra: Beszélek róla – 15’ – L1 terem
Syporca Whandal: No Content – kiállítás-performansz a szünetekben
Györke Tímea és Béres Bíborka: Hangoló II – 15’ – Tetőterem
Kovács István: Terra-π – 20’ – Hangár
Béres Bíborka: RINGOFFIRE – 10’ – Hangár
Berger Gyula és a ZéróPlusz Táncművek: Éntérképek – 15′ – Stúdió színház

Az előadások egymást követően, más-más terekben láthatóak, a sorrend nem végleges. Az este egy jegy megváltásával látogathó.

Az L1 Egyesület igyekezett olyan előadásokat meghívni, ahol az alkotó a független kortárs tánc stílusból érkezve alkot, és társművészeket hív a produkció megvalósításához (mert az egyesület is elkötelezetten vallja a társművészetekkel való együttműködést, s egyben az összművészetiséget). Ezen kívül olyan produkciókat mutatnak be, amik már a korábbi években debütált, de még nem teljes vagy időközben változtatásokkal újragondolt darabok; vagy akár majd csak az idei évben bemutatásra kerülő munkák. Minden esetben olyan előadásokat hívtak meg, amiknek szükségük van támogató közegre és megjelenési lehetőségre.
Az adott estek alkalmával a már L1-művészek munkáit kiegészítik a nem L1-művészek munkájával. Így egy szakmai közegbe ágyazva jelennek meg az alkotások.

Az L1 Egyesület szervezői támaszkodnak a közel 20 éves fesztivál-szervező tapasztalatukra; az elmúlt években sikeresen megrendezett „L1-est(ek)” sorozat eredményeire. Ezen kívül Ladjánszki Márta alkotói, előadói és pedagógiai tapasztalatait felhasználva szakmai (egyfajta mentori) segítséget nyújt azon darabok alkotóinak, akik még „küzdenek” a bemutatójuk óta felmerült kérdésekkel, és konzultációra van szükségük. Továbbá nem hagyják magukra sem a nézőket, sem a megjelenő előadókat. Bekapcsolják a meghívott művészeket azokba az estekbe is, ahol nem előadással vannak jelen, ezzel serkentik az egymásra figyelést és a szakmai közeg jelenlétét. Beszélgetések, interjúk formájában online és offline portrésorozat keretében ismertetik meg az érdeklődőket a kiválasztott művészekkel és alkotásaikkal.

Az L1 Egyesület hosszú távú partner-helyszíne, a Bakelit Multi Art Center fogadja be a rendezvényt.

Mi az ún. Imre Zoltán Program?
2017 elején került először kiírásra az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumának első felhívása kifejezetten pályakezdő táncművészek, előadóművészek, alkotók számára. A program célja lehetőséget biztosítani az ifjú művészeknek a bemutatkozáshoz és segíteni a pályakezdésüket.

Az L1-est(ek) IZP módra
Fő szervezője: L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület
Művészeti vezető, program-kurátor, házigazda: Ladjánszki Márta (L1-tag)
Fordítás: Varga Zsolt (L1-tag)
Kiadvány-szerkesztés, grafika: Korolovszky Anna
Portrék és kollázs-képek: Syporca Whandal (L1-tag)
Bemutatkozó interjúk: –odorik–
Fő dokumentáció: Lajti Balázs, Kovács István (L1-tag)
Sajtókapcsolat: Naszály György

Fő támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA IZP Ideiglenes Kollégiuma

Befogadó/együttműködő helyszín/partner:
Bakelit M. A. C., Fészek Fotó Stúdió

Média partner: Táncművészet, Színház Online
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.