túl a normák zaján
Válogatás a The Talent 2022/23-as műhely résztvevőinek a munkáiból
  • 2023.05.26. 19:00 - 20:00

CSOPORTOS KIÁLLÍTÁS

Válogatás a The Talent 2022/23-as műhely résztvevőinek a munkáiból

„A látvány ábrázolásától, a szabad festészeti játékig, tónusokon és színeken át”

The Talent festőműhely, Fotó: KNI_Bakelit MAC

2023. május 26 – június 26. 

A kiállítás hétköznapokon 10.00 – 17.00 között tekinthető meg térítésmentesen. Előzetes bejelentkezésre a +36 1 347 0803 van lehetőség.

Helyszín: Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest, Soroksári út 164.

Megnyitó: 2023. május 26. 19.00

Fellép a Klezmerész Együttes

www.thetalent.hu // www.bmac.hu 

A Bakelit Multi Art Center Alapítvány által életre hívott eredetileg Diploma Nélkül és később a The Talent  címet viselő pályázat- és kiállítás-sorozat és egyben mozgalom célja, hogy tehetséges, képző- vagy iparművészeti művészek számára fejlődési- és bemutatkozási lehetőséget, valamint piacot teremtsen. Emellett fontosnak tartja, hogy a művészeti és a történeti hagyományok magas színvonalon kerüljenek átadásra és az alkotómunkára ösztönözzenek.

Küldetésük, hogy elősegítsék és támogassák, hogy minél több emberben megfogalmazódjon az alkotás iránti vágy, ezen kívül szeretnék a természet megfigyelésére és ezáltal gondolkodásra biztatni az alkotókat és a szemlélőket egyaránt.

A mozgalom két fontos pillére:

• Képzőművészeti pályázat

Atlasz Gábor festőművész irányításával 2007 óta évente, két kategóriában (festészet és grafika) hirdetik meg azt a képzőművészeti tematikus pályázatot, melynek segítségével egyre több alkotni vágyónak adnak teret a megmutatkozásra csoportos kiállítás formájában.

A benyújtott műveket szakmai zsűritagok értékelik, akik tudásukkal, vizuális érzékenységükkel színvonalas tárlatot állítanak össze a beérkezett munkákból. A zsűri által kiemelkedőnek értékelt alkotásokat először a Bakelit MAC-ben tárják a nagyközönség elé, a díjazottak közül önálló kiállítást ajánlanak fel az első helyezetteknek és további kiállítási lehetőséget vagy különdíjat a további díjazottaknak.

• Rajz- és festőműhely

A Talent Képzőművészeti Műhely küldetése, hogy tehetséges művészeknek kínáljon lehetőséget az alkotásra, fejlődésre és bemutatkozásra. A műhely Atlasz Gábor festőművész vezetésével működik, aki tudását továbbadva segíti a résztvevők fejlődését. Lehetőséget nyújt az alkotók számára, hogy munkáik által bemutatkozzanak a nagyközönség előtt, így az alkotási folyamat még több értelmet nyer, a közönséggel való találkozás pedig motiválja az alkotásra vágyókat kreativitásuk kibontakoztatására. Ezáltal értékteremtés jön létre. A műhelyt minden évben november és május között tartják kéthetente a Bakelit Multi Art Centerben.

A Bakelit Multi Art Center 2022 őszén indult festő tanfolyamán résztvevő alkotók válogatott műveiből nyílik a csoportos kiállítás, ahol tanulmányrajzok és festmények lesznek láthatóak. A műhelyezők együtt haladtak előre és jutottak közelebb a festészet alapjaihoz, kezdők és haladók, a fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt. Érdemes látni a munkáikat.

Várunk mindenkit szeretettel!

The Talent festőműhely, Fotó: KNI_Bakelit MAC

A The Talent festőműhely művészeti vezetője: Atlasz Gábor

A 2022/23-as The Talent műhely résztvevői: Bánkuti Emese, Czerván Erzsébet, Ferenczi Melinda, Gál Erzsébet, Godinek Sarolta, Holeczné Buncsák Angyalka, Katona Edina, Kolos Borbála, Kovács Zsuzsanna, Kútvölgyi Mónika, Lőrincz Irén, Machovitsch Ágnes, Németh-Gonzales Ákos, Pesti Ráhel, Sánta Krisztina, Szabó Piroska, Szabó Zsuzsanna, Szirtes Krisztina, Vozáry Dóra, dr. Zala Judit