túl a normák zaján
The Talent

THE TALENT KÉPZŐMŰVÉSZETI MOZGALOM

Fess, ne háborúzz!

A Bakelit Multi Art Center 2007 óta The Talent címmel minden évben meghirdeti autodidakta képzőművészeket megszólító pályázatát. Az alkotások benyújtása után a műveket szakmai zsűri értékeli, majd a kiválasztott művekből kiállítást szervez. A kiállítás megnyitóján minden résztvevő betekintést nyerhet a zsűri értékelési szempontjaiba, meglátásaiba, ezáltal a pályázók továbbfejleszthetik alkotói tevékenységüket és művészeti horizontjukat.

A The Talent pályázat és kiállítás célja és küldetése, hogy olyan tehetséges alkotóknak kínáljon bemutatkozási lehetőséget, akik nem rendelkeznek képző- vagy iparművészeti képesítéssel. A kiinduló ötlet Tanai Toguro Gyula festőművésztől származik, aki szintén autodidaktaként lépett a pályára és tapasztalta meg az érvényesülés nehézségeit. Az évek során arra törekedtünk, hogy munkánkon keresztül ez a kezdeményezés feltárja, képviselje és megossza a „talentum” szó által hordozott szellemi értéket, mely nem csupán a tehetséget jelenti. Látásmódunk szerint a művészetnek minőséget és értéket egyaránt fel kell mutatnia, hogy ezáltal kizökkenthesse befogadóját a hétköznapokból.

Részletek, aktuális pályázatok, kurzus időpontok:

http://www.thetalent.hu/ 
The Talent facebook oldal

 

The Talent Café utazó kiállítás

A Bakelit Multi Art Center épületében megrendezett kiállítást követően a zsűri által kiemelkedőnek értékelt munkákat további budapesti helyszíneken is kiállítjuk, hogy ezáltal a Bakelit közönsége mellett más hazai és nemzetközi befogadók is megismerhessék a The Talent pályázat résztvevőinek munkáit.

A The Talent kiállítás eddigi külsős befogadói többek között a Müszi, a Corvin tető, a Barabás Villa és a Békásmegyeri Közösségi Ház voltak.

 

The Talent rajz- és festőműhely

A többéves hagyománnyal rendelkező The Talent rajz- és festőműhely fél éves kurzus keretében alkalmat biztosít a tanulni, fejlődni vagy csak kellemes kikapcsolódásra és közös alkotásra vágyóknak, hogy Atlasz Gábor festőművész vezetésével bontakoztathassák ki tehetségüket. A festőműhely alatt készült művekből a félév végén kiállítást szervezünk a Bakelit Multi Art Centerben.