túl a normák zaján
Trans Europe Halles

TRANS EUROPE HALLES (TEH) 

TRANS EUROPE HALLES (TEH), kulturális szervezetek európai hálózata, melyet civilek és művészek közös kezdeményezése hívott létre 1983-ban. A TEH az elsők között sürgette és támogatta az ipari épületek művészeti, kulturális, valamint aktivista célok szerinti újragondolását. Alakulása óta a hálózat folyamatosan bővül, ezáltal tudástára állandóan gyarapszik az új tagok tapasztalatával és szakmai tudásával. Több, mint száz tagjával ma a Trans Europe Halles vezető pozíciót foglal el az európai kulturális életben.

Küldetése, hogy a független kulturális központok fenntartható fejlődését megerősítse, és új kezdeményezésekre buzdítsa őket. Ennek érdekében kapcsolatépítő- és fenntartó szerepet vállal, illetve fórumként működik minden érintett számára. Minden évben két nemzetközi találkozó és fejlesztő képzések keretében, ezen felül nemzetközi projektek koordinációja és tanácsadás által biztosít lehetőséget tanulásra, tapasztalatcserére és fejlődésre.

Bakelit Multi Art Center 2011 óta tagja a TEH hálózatának. 2015 novemberében a Bakelit adott otthont a 80. nemzetközi TEH meetingnek.

Bővebben a Trans Europe Halles hálózatról: teh.net