everything except the norm

Bakelit Multi Art center – túl a normák zaján.


Független kreatív központ Ferencváros indusztriális forgatagában, az egykori hazai fésűsfonó- és szövőgyár újjávarázsolt épületében.

Küldetésünk egy olyan nemzetközi kreatív központ működtetése, amely inspiráló, egyúttal otthonos befogadóteret nyújt a tanulás, az alkotómunka, a felkészülés, illetve kiállítások, előadások során, ösztönzőleg hat az alkotási vágyra, és teret kínál a rendhagyó, határokat feszegető művészeti koncepcióknak.

Válassz teret az alkotáshoz, adj teret az eseménynek!


Színpad keretek nélkül

Progresszív, kísérletező és a megszokott kereteket feszegető alkotók/társulatok/előadások számára kínálunk infrastruktúrát, szakmai támaszt és befogadóhelyet évente meghirdetett előadóművészeti pályázatunk keretében. Adj elő a Bakelitben! 

Aktuális pályázataink

 

qARTisans!, együtt építkezünk

Nyitott, közös gondolkodásra vágyó művészetkedvelők csoportja, akik szeretnének a Bakelit életében döntéshozói szerepet vállalni, részt venni a programválogatásban, hangot adni különféle közéleti/kulturális kérdéseknek, és közelebb kerülni álmaik és vágyaik megvalósításához. Egy csoport a művészetért, művészetről.
Légy te is qARTisan, építkezzünk együtt!
A qARTisans mozgalom a nemzetközi Be SpectACTive projekt – egy közönségközpontú kísérleti kezdeményezés – keretében valósul meg, előadóművészeti fókusszal. 2018 decemberétől 2022 decemberéig 19 európai partner, köztük fesztiválok, színházak, egyetemek és kutatócsoportok dolgoznak ki új módszereket a néző részvételének és szerepének hangsúlyossá tételére.

Be SpectACTive!

 

Fess, ne háborúzz!

Merj alkotni, ragadj ecsetet!

Atlasz Gábor festőművész irányításával 2007 óta évente meghirdetjük The Talent néven futó pályázatunkat autodidakta képzőművészek számára. Célunk, hogy minél több alkotni vágyó ecsetet ragadjon, merje kifejezni és megmutatni magát, művészetét. A kiemelkedő alkotásokat utazó kiállítás keretében szélesebb közönséghez is eljuttatjuk, és hirdetjük a művészet szépségét, erejét és nélkülözhetetlenségét. A művészeknek fejlődési és kibontakozási lehetőséget kínál festőtanfolyamunk és nyári festőtáborunk. Csatlakozz a The Talent mozgalomhoz, válj alkotó közösségünk tagjává.

The Talent mozgalom

 

Állandó partnereink:
Be SpectACTive! – a nézők alkotói folyamatba bevonását előmozdító projekt
Trans Europe Hallestöbb mint száz európai szervezetet összekötő hálózat, amelynek küldetése a független kulturális központok fenntartható fejlődésének megerősítse

Kapcsolat