túl a normák zaján
L1danceFest 2019 – szeptember 3.

Nemzetközi kortárs táncszínházi előadások fesztiválja 18. alkalommal az L1 Egyesület szervezésében
2019. szeptember 1–4. Budapest


10 előadás – 2 workshop – 2 kiállítás és megnyitó akció – 10 önkéntes segítő – 9 országból érkezik hozzánk 11 külföldi vendég

PROGRAMOK A BAKELITBEN:

18.30 KIÁLLÍTÁS Syporca WHANDAL (H) Pataphysics L1-portrésorozat másképp
Látogatható szeptember 3–4-én.
Kiállításmegnyitó performance: tgNoise & Syporca WHANDAL (H) Imagination of a Future Angel
INGYENES PROGRAM

Alkotó: Syporca Whandal (L1-rezidens 2019)

Modellek: Berger Gyula, Farkas Kristóf, Herold Eszter, Horváth Márton Ádám, Koroknai Zsolt, Kovács Emese, Kovács Noémi Anna, Kovács István, Ladjánszki Márta, Szilágyi Enikő, Varga Zsolt, Veres Flóra (L1-tagok)

www.L1.hu / www.facebook.com/whandalsyporca

„Bármi következik semmiből.” Ecce Homo reload! az L1 Egyesület alkotóművészei kollázs labirintusban.

„Bármi következik semmiből.” Intim. Demokratikus. Őszinte. Abszurd. Ecce Homo reload!

A Pataphysics fotó alapú kollázs sorozat, mely az L1 Egyesület művészeinek modellként való közreműködésével jött létre. „Bármi következik semmiből.” Az emberiséget meghatározó princípiumok vallás, filozófia, technikai találmányok, orvoslási metódusok nagy része oximoronokon nyugszik. Egy napom folyamán szivacsként szívom magamba a a legtriviálisabb ábrákat, marketinget, trendeket, logókat, zenetöredékeket, politikát, közhangulatot, eszméket, vallásokat, reklámot, mozdulatokat, háztartási hulladékokat, mimikát, ikonnak dagadó sztárokat, emblematikus műtárgyakat, szlogeneket,hogy minden esztétikai és etikai és logikai kontrollt vesztve, megalkossak belőle egy intim rendet. Intim. Térképet adok csupán. Harsánysága ellenére, a bejövő információk agresszivitását szolid indirekt közlésbe folytja. Demokratikus. Nem ad előre emésztett támpontokat. Nincs instant szájbarágás, csak apró betűs rejtett költségek. Őszinte. Mindent beemel az eszköztárába ami fluxál a MOST-ban. Abszolút. Túllépi a valóságot, olyan kontextust dekódol, ami tű pontosan jelzi a társadalmi- történelmi tendenciákat. Ahogyan az esti alvás álmodása ráncba szedi a nappal élményeit, úgy a kollázs is látszólagos zűrzavarával rendezi egybe a világ és ember szavakkal ki nem fejezhető rendszerét. Egy nosztalgikus snitt. 5 évesen a Videoton színes tv monitora előtt álok a kapcsolópanelen villám gyorsasággal váltogatom a csatornákat: híradó szignál, fabulonos mosoly, hangyafoci, lottósorsolás, hangyafoci, delta hóvihar, skálakópé, panoráma írógépkattogás, hangyafoci, zenebutik-zenebutik, hangyafoci. Az epileptikusan felvillanó képek másodpercéből tudom, hogy milyen a világ az Operencián túl. A kollázs sorozatommal az L1 egyesületi alkotótásrakat ebben, az Operencián túli minőségükben mutatom be. Ecce Homo reload!

Kiállításmegnyitó performansz: 

tgNoise & Syporca WHANDAL (H) Imagination of a Future Angel 

Effektek/Felvétel/Zeneszerzés/Keverés/Borító fotó: tgNoise – Tóth Gábor
Effektek/Zeneszerzés/Borító grafika: Syporca Whandal (L1-rezidens 2019)

www.facebook.com/whandalsyporca

tgNoise & s.Whandal nyár végén megjelenő Imagination of a Future Angel album hangzásvilágára épülő experimentális akció.

Az Imagination of a Future Angel album közös improvizatív összejövetelek eredményeként született meg. A zenei akciók érdekessége, hogy mindkét alkotó a kísérleti zene eltérő műfajai tevékenységéből hozta stílusjegyeit (ambient-harsh noise), melyek dominánsan fellehetőek az albumon, de mégis a közös esztétikai, zenei gondolkodás és technikai együttműködés olyan mederbe terelte a hangzást, melyben sikerült túllépni a közös produkciókra jellemző alá és felé rendelt szerepek kliséin. Az experimentális zene konceptuális megközelítését oldja az alkotók szenvedélye az esetlegesség iránt. A zenei anyaggal sikerült bizonyítani azt az ideát, hogy a művészi „szabadság”-on nyugvó alkotói elvekkel lehet csak valódi közreműködésekbe bocsátkozni. tgNoise a.k.a. Tóth Gábor 1968 óta tevékenykedik különböző műfajokban (képzőművészet, performansz, akció, mail-art, videó, vers és próza). Legjelentősebb zenei formációi a Wellness Terror Duo, Tito Quartette, ParaNoiz, Mesék stb. Syporca Whandal az audiovizuális területen alkot, eddigi közreműködései a Qad, Stigmatic Destruction, T A E A T E H .

19.00 A „Pesti Est bemutatja” LADJÁNSZKI Márta (H) 25/45 – meztelen nézőkkel

Részletek >>>

20:00 SHOWCASE program
»Saskia RUDAT (D) brainjogging
»VERES Flóra/TalkingBodies (H) Egy az egyben munkabemutató

RÉSZLETEK >>>

Fő szervező: L1 Egyesület
Művészeti vezető és program-kurátor: Ladjánszki Márta (L1-tag)

Fő támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA Táncművészet Kollégiuma

Befogadó/együttműködő helyszínek/partnerek:
Bakelit M. A. C., CEU, Magyar Táncművészeti Egyetem, MAMŰ Galéria, Műhely Alapítvány, RS9 Színház és RS9+ Vallai Kert, Egy Falu – Egy város Egyesület, Cseh Centrum Budapest, FinnAgora – Finn Kulturális Intézet, Szlovák Intézet Budapest, Lucky Trimmer e.V., MASH

Média partner: Pesti Est, táncélet.hu, Táncművészet
A műsorváltozás jogát fenntartjuk