túl a normák zaján
Arena Dances – Matthew Janczewski (USA) Plastic language
  • 2021.04.24. 19:00 - 23:55

Az ONLINE JUBILEUMI VETÍTÉSSOROZAT keretében…

A 6. L1 Kortárs Táncfesztivál keretében 2008.03.08-án rögzített felvétel a Bakelit MAC-ban

Koreográfus: Mathew Janczewski

Eőadják: Gabriel Anderson, Mathew Janczewski, Amy Thomson

Támogatók: The McKnight Foundation, Trust for Mutual Understanding, Friends of ARENA

A fesztivál támogatója: L1 Egyesület, Bakelit MAC, EMMI, NKA

www.L1.hu // www.bmac.hu // https://www.facebook.com/arenadances/ 

Beszélgetés az alkotóval: https://vimeo.com/122686711

A Miro művei által erőteljesen befolyásolt avantgárd trió a mindennapi tárgyakat a lehető legegyszerűbb formákká alakítja át. Ez a furcsa és provokatív tevékenység egy zárt térben hullámzik és libben tova, míg a táncosok az egymás közti információátadással kísérelnek meg kapcsolatot teremteni. Miro inspirációja nyomán a mindennapi próbák folyamata manipulált.

A Plastic Language trió leginkább önmagáért beszélő és játékos. A középpontban egy bájos duett áll Janczewski és Gabriel Anderson előadásával, szolidan ívelt emelkedésekkel, színuszvonalakkal és a földön történő súlyozott kölcsönhatásokkal. Amy Behm közreműködésével az előadás finom, könnyed hangulatot kap, a táncosok székekre ugrálnak fel-le, kis rúgásokat mutatnak be, egyensúly nélküli lazasággal és merev artikulációval mozognak.

A táncosok előadásában az ilyen mozgás könnyednek, erőlködés nélkülinek tűnik. A koreográfia bővelkedik a részletekben — vállkörzés, ami spirális alakban terjed tovább a karon, hirtelen csípőmozdulatok, hosszan lengő lábak, ringatózó járás — amelyek lebilincselő mozgásfázisokba olvadnak össze.

Mathew Janczewski ARENA DANCES nevű kortárs táncegyüttese Minneapolisban található. Az együttes Janczewski koreográfiáját adja elő, és a helyi tánckészítők számára teljesítmény- és erőforrás-építő platformokat hoz létre, és a táncoktatást iskolai ismeretterjesztő programokkal gazdagítja.

A további vetítésekről ITT talál információt.

A jegy.hu ügyfélszolgálatát itt éri el // contact: online@interticket.hu
Jegyvásárlással, szolgáltatással kapcsolatos tudnivalók, gyakran ismételt kérdések: https://help.interticket.com/hu/article/online-streaming-jegyek-gyakran-ismetelt-kerdesek-1qdlp5y/