túl a normák zaján
The AGE Fesztivál 2007
  • 2021.04.29. 19:00 - 23:00
  • 2021.04.29. 19:00 - 23:55

Bemutató: 2007. május 27. Bakelit M.A.C.
Az ONLINE JUBILEUMI VETÍTÉSSOROZAT keretében…

Az esemény 2021.04.29. 19:00 órakor kezdődik, kivételesen 05.29-éig megtekinthető – INGYENESEN.

2021-ben az L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület (ahol jelenleg is többségben mozgásművészettel foglalkozó alkotók dolgoznak) 20 éves aktív kapcsolatát ünnepli a Bakelit Multi Art Center Alapítvánnyal és helyszínnel. Ezért április 22-től elindítottak egy retrospektív, jubileumi online előadássorozatot. Az esemény folyamatos lehetőséget ad arra, hogy akik kedden, csütörtökön és szombaton jegyet váltanak a vetítésekre nemcsak visszaidézhessék az elmúlt 20 évben megmutatott nemzetközi és hazai előadóművészet alakjait, de hogy ilyen formán együtt ünnepeljenek és visszatekintsenek, felidézzenek, emlékezzenek, újra átéljék a pillanatokat.

A Tánc Világnapja alkalmából pedig az L1 Egyesület egy különleges ajánlattal lepi meg az érdeklődőket, mert nem magára és a jelenlegi művészeire, hanem az idő múlására hívja fel a figyelmet, így a „The AGE Festival – főhajtás a kor előtt” 2007.05.27-én a Bakelit MAC-ban bemutatott és rögzített előadásokat osztják meg a nagyérdeművel. 

Az egyesület a már hagyománnyá váló fesztiválja – az L1danceFest – mellett 2007. májusában egy olyan fesztivált szervezett, ahol kizárólag szép-korú bel- és külföldi előadókat és táncosokat hívtak meg. Nem csak akkor, de ma is a rohanó világunkban – sajnos – eléggé elmarad a múló évek és tapasztalatok tisztelete, ezért az L1-tagok most erre (is) szeretné felhívni a közönség és az érdeklődők figyelmét. Mini fesztiváljukhoz társprogramok is csatlakoztak, melyek szintén az idő múlásával foglalkoznak és láthatóak az eseményről készült dokumentációban.

„Szeretnénk teret, lehetőséget, megértést és biztonságot nyújtani azoknak, akik művészetükkel gazdagítják a hétköznapjainkat, és akik – bár talán ezt díj nem láttatja – kiérdemlik a nem-felejtés tiszteletét. Tesszük ezt a tánc- és társművésetek összefonódó kapcsolatával.”

2021.04.29. Program:

  • Az „Időtálló Idősek” TitkaiProf. Dr. Iván László vezetésével beszélgetés az öregségről, annak pozitív és esetleg negatív vonzatáról (táplálkozás, életmód, betegségek, kiszolgáltatottság, érzelem).
  • Varga Gábor Ákos Bella címenakt fotósorozata

Tánc-színházi előadások:

Bob Eisen (USA): szóló improvizáció

Geltz Péter (H): A nemkívánatos személy

Christine Maginnis (USA): Azalea Nights

Rókás László (H): Tarzan Zéró: A nulla nem hagyja szorozni magát – Irodalmi est

Aki pedig kedvet kap ahhoz, hogy további előadásokat is online formában nézzen meg, csatlakozhat a sorozathoz és a https://online-bakelitmultiartcenter.jegy.hu/ oldalon megtalálja a folyamatosan bővülő eseménylistát.