túl a normák zaján
L1-est(ek) IZP módra
  • 2021.10.12. 18:30 - 23:00

Az L1 Egyesület a 2021-es évben új formában rendezi meg az „L1-est(ek)” névre keresztelt rendezvénysorozatát

L1-est(ek) IZP módra

2021. Október 12 – 13. 18.30

A 2021-es év különleges, mert a már megkezdett „L1-est(ek)” előadóinak körét az L1 Egyesület bővíti az NKA Imre Zoltán Program támogatásával annak célcsoportját jelentő fiatal és pályakezdő alkotók produkcióival. Különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a művészeknek mentorálásban is segítsenek, valamint online és offline interjú-sorozattal a nézőknek és egymásnak is bemutatják az alkotókat.

Míg a júniusi kiadást az online térbe helyezték, MOST  ÉLŐBEN LÁTHATUNK TOVÁBBI ELŐADÁSOKAT. Az egyesület munkatársai remélik, hogy ilyen formán az estek nézőinek sikerül egy izgalmas és színes csokrot átnyújtani.

Tartsanak velünk, válasszanak a művészek által meghatározott jegyek közül és kapcsolódjanak be az eseményekbe, amit ismét a Bakelit Multi Art Center fogadott be.

Program:

Október 12. Kedd 18.30-tól indul a program a kulTÚRA – irány a gyár! eseménnyel

Ellenbacher Ádám: Belső térkép kiállítás – L2 terem/palackpult

Veres Flóra: Sosem voltam még ennyi se – Hangár

Dömötör Judit: CHNGNG – Stúdió színház

Október 13. Szerda 18.30-tól indul a program a kulTÚRA – irány a gyár! eseménnyel

Syporca Whandal: Paenitentia – Tetőterem

Kovács István: Ikarusztik – Hangár

Déri András: Mysterium Cosmographicum – Stúdió színház

Kovács Emese: intosomnia – L1 terem

Az L1 Egyesület igyekezett olyan előadásokat meghívni, ahol az alkotó a független kortárs tánc stílusból érkezve alkot, és társművészeteket hív a produkció megvalósításához (mert az egyesület is elkötelezetten vallja a társművészetekkel való együttműködést, s egyben az összművészetiséget). Ezen kívül olyan produkciókat mutatnak be, ami már a korábbi években debütált, de még nem teljes vagy időközben változtatásokkal újragondolt darabok; vagy akár majd csak az idei évben bemutatásra kerülő munkák. Minden esetben olyan előadásokat hívtak meg, amiknek szükségük van támogató közegre és megjelenési lehetőségre.

Az adott estek alkalmával a már L1-művészek munkáit kiegészítik a nem L1-művészek munkájával. Így egy szakmai közegbe ágyazva jelennek meg az alkotások.

Az L1 Egyesület szervezői támaszkodnak a közel 20 éves fesztivál-szervező tapasztalatukra; az elmúlt években sikeresen megrendezett „L1-est(ek)” sorozat eredményeire. Ezen kívül Ladjánszki Márta alkotói, előadói és pedagógiai tapasztalatait felhasználva szakmai (egyfajta mentori) segítséget nyújt azon darabok alkotóinak, akik még „küzdenek” a bemutatójuk óta felmerült kérdésekkel, és konzultációra van szükségük. Továbbá nem hagyják magukra sem a nézőket, sem a megjelenő előadókat. Bekapcsolják a meghívott művészeket azokba az estekbe is, ahol nem előadással vannak jelen, ezzel serkentik az egymásra figyelést és a szakmai közeg jelenlétét. Beszélgetések, interjúk formájában online és offline portrésorozat keretében ismertetik meg az érdeklődőket a kiválasztott művészekkel és alkotásaikkal.

Az L1 Egyesület hosszú távú partner-helyszíne, a Bakelit Multi Art Center fogadja be a rendezvényt.

Mi az ún. Imre Zoltán Program?

2017 elején került először kiírásra az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumának első felhívása kifejezetten pályakezdő táncművészek, előadóművészek, alkotók számára. A program célja lehetőséget biztosítani az ifjú művészeknek a bemutatkozáshoz és segíteni a pályakezdésüket.

Az L1-est(ek) IZP módra

Fő szervezője: L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület

Művészeti vezető, program-kurátor, házigazda: Ladjánszki Márta (L1-tag)


Fordítás: Varga Zsolt (L1-tag)

Kiadványszerkesztés, grafika: Korolovszky Anna

Portrék és kollázs-képek: Syporca Whandal (L1-tag)

Bemutatkozó interjúk: –odorik–

Fő dokumentáció: Lajti Balázs, Kovács István (L1-tag)

Sajtókapcsolat: Naszály György

Főtámogató: L1 Egyesület, EMMI, NKA IZP Ideiglenes Kollégiuma

Befogadó/együttműködő helyszín/partner: Bakelit M. A. C., Fészek Fotó Stúdió

Média partner: Táncművészet, Színház Online

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

További információ:

L1 Egyesület weboldal

L1 Egyesület FB oldal

Bakelit MAC weboldal